Skador inom idrotten : prevention, behandling och rehabilitering (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
624
Utgivningsdatum
2017-05-19
Upplaga
4
Förlag
Columbus Förlag
Originaltitel
Sports Injuries. Prevention, Treatment and Rehabilitation
Dimensioner
280 x 214 x 27 mm
Vikt
1554 g
SAB
Vu
ISBN
9789185617210
Skador inom idrotten : prevention, behandling och rehabilitering (häftad)

Skador inom idrotten : prevention, behandling och rehabilitering

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-19
579
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I takt med att alltfler människor inser fördelarna med fysisk aktivitet, ökar också risken för skador. För att den skadade idrottaren ska få ett framgångsrikt omhändertagande, måste alla inblandade ha en grundlig förståelse för hela behandlingsprocessen, liksom de specifika krav som ställs inom olika idrottsgrenar. Minst lika viktigt som omhändertagandet när en olycka sker, är kunskap om hur man tränar för att minimera skador.

Skador inom idrotten, fjärde upplagan, är skriven av två experter med världsrenommé och behandlar på ett begripligt språk tre lika viktiga delar: Prevention, behandling och rehabilitering. Idrottsskadornas bibel har denna bok kallats tack vare att den lyckas integrera vetenskaplig forskning och evidens med djup kunskap om praktiska handgrepp i akuta situationer och typiska skador för olika idrottsgrenar.

Boken vänder sig till idrottare, tränare, ledare, idrottslärare, fysioterapeuter, läkare, naprapater, sköterskor m fl. Varför sker skador? Riskfaktorer, både individuella och sådana som finns i omgivningen. Vad händer om man inte är fysiskt aktiv? Specifik kunskap om de flesta internationella idrotter ur risksynpunkt. Grundlig genomgång av hela rörelseapparaten och de skador som kan uppstå. Barn- och ungdomsidrott Parasport idrott för personer med funktionsnedsättning.

Skador inom idrotten är rikt illustrerad med foton och teckningar. Bokens tydliga struktur gör den lätt att följa och slå upp i. Grundlig genomgång av varje slags skada, vad i den akuta situationen idrottaren, icke-medicinsk och medicinsk personal bör göra. Symtom, skademekanismer, diagnos, behandling och rehabilitering. Lämpliga rörelser och övningar för säkraste och rakaste vägen tillbaka. Författarnas ambition är att öka läsarens förståelse för hur man undviker skador och vad man gör om skador uppkommer akut eller genom förslitning allt för bästa möjliga folkhälsa och folknöje. Lars Peterson är professor emeritus i ortopedi vid Sahlgrenska akademin, Göteborg. Per Renström är professor emeritus i ortopedisk idrottsmedicin vid Karolinska Institutet, Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skador inom idrotten : prevention, behandling och rehabilitering
  2. +
  3. Idrottsskador : en illustrerad guide

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idrottsskador : en illustrerad guide av Roald Bahr (häftad).

Köp båda 2 för 998 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skador inom idrotten : prevention, behand...