Mera Flax : Samhälle, värderingar och språk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2018-09-05
Upplaga
1
Förlag
Columbus Förlag
Översättare
Gunilla Leroux, Maher Barikhan, Tahereh Mahmodan
Originaltitel
Mera Flax. Samhälle, värderingar och språk
Illustratör/Fotograf
Wurood Altashat, Gabriel Johansson
Dimensioner
274 x 210 x 7 mm
Vikt
315 g
SAB
Fc
ISBN
9789185617371
Mera Flax : Samhälle, värderingar och språk (häftad)

Mera Flax : Samhälle, värderingar och språk

Häftad Svenska, 2018-09-05
139
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Om författaren: Jessica Eriksson,lektor i svenska. Hon har ett stort kunnande och engagemang för undervisning av nyanlända och har även medverkat i utbildning av cirkelledare och lärare för att få till stånd en kvalitetsinriktad svenskundervisning.

 

Mera Flax - samhälle, värderingar och språk är en uppföljare till Flax en flygande start till språk och kultur i Sverige. Många önskade Mera Flax när de hade läst den första Flaxboken.

 

På ett lättförståeligt språk och med glimten i ögat berättar Jessica Eriksson om människorna i ett påhittat hus. Genom alla dessa personer som kan sägas representera ett mångkulturellt Sverige av idag, får läsaren lära sig om vardag och fest, friskvård och sjukvård, graviditet och förlossning, vanliga hälsningsfraser, om att gå och handla och laga mat, sjunga tillsammans, om fritid och arbete, om idrott och träning, om skolsystemet och att besöka barnens skola samt söka information på webben och mycket mer.

 

Jämsställdhet går som en röd tråd genom hela boken. Vardagliga exempel på demokrati och yttrandefrihet dyker upp, liksom exempel på sådant som kan kännas ovant när man kommer till ett nytt land.

 

Svåra ord är översatta till engelska, arabiska och persiska/farsi. Ordlistorna innehåller många möjligheter till träning. Det är dock i de många och varierade övningarna som kunskaperna fördjupas och befästs.

 

Lärartipsen sist i varje kapitel bjuder på stor variation och inspirerar, bland annat till att söka sig utanför klassrummet och ut i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mera Flax : Samhälle, värderingar och språk
  2. +
  3. Hemmasittare och vägen tillbaka : Insatser vid långvarig skolfrånvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemmasittare och vägen tillbaka : Insatser vid ... av Peter Friberg, Martin Karlberg, Ia Sundberg Lax, Robert Palmér (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna