Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789185625185
Dotter önskas (pocket)

Dotter önskas

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2007-04-01
39
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Av bästsäljande författaren till Anhörig

Väldigt gripande.
Gomorron Sverige, SVT

För Helena, trettionånting, en ung kvinna som inte är särskilt hårt förankrad i tillvaron, känns familjeliv avlägset. Men så möter hon Paul och bitarna faller på plats. Snabbt blir hon gravid och föder en son. Helenas mamma är en engagerad mormor. Släkten gläds åt det första barnbarnet. Och efter pojken kommer flickan förutsätter alla. Helena blir medveten om att omvärlden är fylld av kvinnor som föder döttrar. Alla utom hon själv, verkar det.

När Helena blir gravid igen, händer något som förändrar familjens liv för alltid. Hennes mamma avlider hastigt. Tragedin gör att Helenas önskan om en dotter växer sig allt starkare. Att mista sin mamma när man själv just håller på att bli en, är kanske livets svåraste utmaning. Helena blir smärtsamt medveten om att hon har alltför få nära kvinnorelationer i sitt liv. En liten flicka kanske skulle kunna fylla tomrummet.

Mitt i kaoset sker något oväntat. Helena hittar sin mammas hemliga dagbok. Sakta inser Helena att hennes mors liv på många sätt är ett mysterium. Vem var hon, denna på ytan lättsamma kvinna? Helenas saknad och svårigheter att finna sig tillrätta i den bitvis tunga modersrollen blandas med en önskan att få veta sanningen. Hon ger sig på jakt efter en svunnen tid. Sökan är både en tröst, en flykt och ett begär att få veta. Men jakten på svar leder in Helena till oväntade insikter. Kanske bör en del frågor förbli obesvarade

Dotter önskas är en roman om mammor och döttrar, men också om pappor, och om kärlek som långtifrån är okomplicerad. Det är en bok om förlust, nyfikenhet och längtan. Längtan efter saker vi kanske aldrig kan få - men just därför så förtvivlat gärna vill ha.

I skärningspunkten mellan litteratur och journalistik uppstår ofta de mest medryckande berättelserna. Dotter önskas befinner sig precis där, jag grips av berättelsen, och jag bryr mig om personerna.
Expressen

Katerina Janouch är fembarnsmamma och bor med sin familj i en villa utanför Stockholm. Hon är vårt lands mest framstående expert på relationer och samlevnad. Hon debuterade år 2004 som romanförfattare med Anhörig, en djupt personlig bok om att älska en missbrukare. Boken blev en stor framgång och har hittills sålts i 150 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dotter önskas
 2. +
 3. Kysstäckt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kysstäckt av Katerina Janouch (pocket).

Köp båda 2 för 90

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dotter önskas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag hade förväntat mig en mer nyanserad,...
  Anni, 10 augusti 2013

  Jag hade förväntat mig en mer nyanserad, verklighetsbaserad bild av detta ämne som, i någon form, engagerar mödrar världen över. Författarinnan beskriver i denna bok önskan om en dotter som något tabubelagt, vilket förvånar mig, då jag ser det som något helt naturligt och en följd av kulturella värderingar att det i en del länder är söner som är mest eftertraktade, medan det i andra länder, däribland Sverige, är döttrar. Detta är väl knappast något man gör en hemlighet av, vilket tycks vara v... Läs hela recensionen

 2. Berör men upprepar...
  Agnes, 24 augusti 2007

  Boken berör ett lite förbjudet, men igenkännande, ämne. Den var bra, men jag kom på mig själv att skumma igenom vissa bitar av boken som kändes lite för långa.

 3. Trögläst...
  läslusen, 23 juni 2007

  Jag gillar anhörig som Katerina skrev och hade nog för stora förväntningar på denna boken. Handlingen är bra och viktig men det blir för mycket upprepningar så boken kunde ha förkortas med minst trettio sidor. Annars så skriver Katrina en bok för framförallt kvinnor som har eller väntar barn med ett mycket bra språk.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Dotter önskas