Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ewert Grens (del 3)
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
177 x 109 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789185625208
Vanliga sökord
roslund och hellström
Edward Finnigans upprättelse (pocket)

Edward Finnigans upprättelse

(63 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket Svenska, 2007-05-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på. Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse. Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar.

Edward Finnigans upprättelse är Anders Roslund och Börge Hellströms tredje kriminalroman. Debutboken Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 mottogs med fantastiska recensioner och blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Edward Finnigans upprättelse
 2. +
 3. Flickan under gatan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan under gatan av Roslund & Hellström (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Edward Finnigans upprättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra deckare !
  Emy Larsson (Luleå), 20 augusti 2018

  Boken är inte blodig eller sensationell i sitt upplägg utan mer långsam och ger tid för eftertanke. Efteråt stannar den kvar länge och är spännande in i det sista!

 2. Riktigt bra berättelse
  Marie Welander, 23 oktober 2015

  Mycket bra om det gäller ljuv hämd. Historien är så spännande men även hämden har sitt pris här i boken. Jättebra som andra böcker av författarna senast läst är Två soldater

 3. Bort ska boken!
  Lia, 24 augusti 2015

  Jag läste en bit & jag tyckte inte om
  den. Fick inte nån kännsla alls.
  Paret som skriver böckerna är upp
  & ner tycker jag.

 4. Ännu en jättebra bok av dessa författare som grep tag...
  Lena Myrén, 27 november 2013

  Ännu en jättebra bok av dessa författare som grep tag i en och var svår att lägga ifrån sig. En bok som väcker starka känslor som sitter kvar länge.

 5. Jag tyckte att boken var mycket bra, gav en inblick i...
  Lotta Bokmal, 22 oktober 2013

  Jag tyckte att boken var mycket bra, gav en inblick i rättssystemet i USA och framförallt om dödsstraff. Har även läst de två tidigare böckerna av samma författare, har nu stora förhoppningar på de övriga.

 6. Oväntat väntad! Den här, precis som deras tidigare...
  Jameela, 7 juni 2013

  Oväntat väntad! Den här, precis som deras tidigare böcker, är ett starkt politiskt inlägg i samhällets nu! Omöjligt att bara läsa och lägga undan. Den stannar kvar! I samtal efter samtal med andra återupplevas den och de föregående böckerna. Berättelserna och karaktärerna är bekant. Mänskligt mänskliga!

 7. Dödsstraffets dilemma
  thoora, 22 november 2008

  Ytterligare en bok i den oerhört välskrivna serien som föregåtts av "Odjuret" och "Box 21". Till en början kände jag mig lite besviken på denna bok, jag tyckte inte den gav särskilt mycket utrymme för funderingar. Mina egna och författarnas tydliga åsikter i frågan gjorde att boken inte kändes ifrågasättande, bara fördömande. Jag jämför med tidigare böcker, som jag på sätt och vis tycker har tagit upp dödsstraff (eller kanske snarare hämnd) och har gjort det på ett bättre sätt. Men ju längre ... Läs hela recensionen

 8. Deras starkaste bok!
  Caster, 2 mars 2008

  Tycker Roslund & Hellström är Sveriges bästa författarpar, och just denna boken är den starkaste! Mycket tänkvärd, och ett slut som slår allt, man sitter bara och gapar över hur starkt och förvånande slutet är.
  Genombra bok rätt igenom, rekommenderar den här boken mycket!

 9. Överspänd men lättläst...
  Ronnie Kron, 7 oktober 2007

  Författarparet Roslund/Hellströms tredje roman om den labile kriminalkommissarien Ewert Grens är spännande och svår att lägga ifrån sig. De har tagit dödsstraffets omöjliga logik som utgångspunkt för att berätta en lättläst och engagerande historia om en man med falsk identitet som har lyckats lura det amerikanska rättsväsendet på ett sätt som ingen annan tidigare har gjort. Svensk polis kommer honom på spåren av en slump och en minst sagt ovanlig utredning tar form och drivs fram av ensamma,... Läs hela recensionen

 10. Tänkvärd...
  Fanny, 24 augusti 2007

  Detta är den absolut bästa bok jag läst på mycket länge! Det är en kriminalroman med politisk vinkel. Boken sätter samhällets etik och människosyn på sin spets. Författarna förhåller sig till detta på ett otroligt sätt genom att beskriva varje tanke hos domaren, offret och bödeln på samma gång. Jag kan inte annat än älska denna fantastiska bok, den lämnar mig berörd och upprörd, men framförallt gör boken mig medveten om konflikter som sker i samhället. Boken ger mig chansen att ransaka min eg... Läs hela recensionen

 11. Läs den
  fruw, 22 juli 2007

  Lite knepig början, tänkte lägga den ifrån mig. Är nu glad att jag fortsatte!!

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Edward Finnigans upprättelse