Insidan : brotten, pengarna, tiden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sanningstrilogi (del 1)
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2009-10-14
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
212 g
SAB
Lz Norberg, Liam
ISBN
9789185625666
Insidan : brotten, pengarna, tiden (pocket)

Insidan : brotten, pengarna, tiden

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2009-10-14

Slutsåld

Februari 1993. Den då tjugotreårige Liam Norberg lämnar ett gråkallt Sverige för semester i Rio. Han har gott om pengar och har bestämt sig för att ligga lågt ett tag. Livet ser ljust ut och han har sopat igen alla spår efter flertal lyckade kupper. Men det är ändå något som inte stämmer. Varför har polisen plötsligt börjat visa intresse för Liam och hans kompisar? Vem är det egentligen som har span på sig - finns det trots allt spår som inte är undanröjda? Med denna ovisshet inom sig ser han fram emot att få sitta på flyget till solen och värmen och karnevalen i Rio. Men väl framme på Arlanda börjar en helt annan resa än den han tänk sig. En resa som kom att ta femton år.
Nu berättar Liam Norberg om vad som egentligen hände, om sina val i livet, från de farliga och vilda åren fram till den han är idag. Insidan ger en unik inblick i den kriminella världen och skildrar de mest uppmärksammade brotten under 1900-talet, en brottslighet av ett välorganiserat och målinriktat slag, som aldrig tidigare hade funnits i Sverige.

Liam Norberg är känd för sina filmroller i bland annat Stockholmsnatt och Sökarna. Men även för att ha gått från kampsportsmästare till yrkeskriminell. Han blev dömd till ett rekordlångt fängelsestraff för 930-miljonerskuppen mot Gota-banken 1990 och ett värdetransportrån i Göteborg. Följ med Liam in på insidan.

"Döm om min förvåning när Liam rullar upp en bok som är både intressantare och - åtminstone bitvis - mer litterärt högtstående än kioskvältare som Snabba Cash och Svensk Maffia."
Hans Wiklund, Nyheterna 24

"En spännande, säregen och uppriktig berättelse."
Sanna Wikström, Gefle Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Insidan : brotten, pengarna, tiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ärlig och bra
    bonadea, 1 februari 2014

    Jag minns när sökarna gick på bio och vilka skriverier det var om den unga blonda Liam som inte ens fick gå på premiären av sin film för han blev tagen för värdetransportrån, så när jag såg att han har skrivit en bok var det en självklarhet för mig att jag skulle läsa den. Liam berättar ärligt sin sida av saken, varför han blev kriminell, vad som drev honom och hans vänner, straffet och sina tankar och känslor kring det och hur han sedan sakta förändras i fängelset, börjat hitta sin andlighe... Läs hela recensionen

  2. Insidan av Liam Norberg
    Kristina Simar, 22 november 2009

    Tycker jag: Liam berättar öppet och sakligt om hur han kom in i den kriminella världen. Boken är intressant och lättläst. Hans berättelse om de rån de gör och deras flyktvägar under Stockholms gator är väldigt intressant att läsa. Jag tycker att det är strongt av Liam att så öppet berätta om sina brott och till och med vad han gömde sina pengar. Hans berättelse om hur han mötte Gud i fängelset och som fick honom på andra tankar än brott var också intressant. Liam blev släppt 1999 och har sedan dess levt ett liv utan brott.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Liam Norberg

Övrig information