Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ewert Grens (del 4)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
179 x 110 x 24 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789185625680
Vanliga sökord
roslund och hellström
Flickan under gatan (pocket)

Flickan under gatan

(66 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2008-04-01
55
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är vinter och bitande kallt. Ewert Grens har trettiofyra olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré.

Ewerts kollega Mariana Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.
Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.

Flickan under gatan är Roslund & Hellströms fjärde kriminalroman. Deras tidigare böcker har sålt i flera hundratusen exemplar. Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 och Edward Finnigans upprättelse blev båda nominerade till Svenska Deckarakademins pris. Alla tre böckerna har blivit kritikerrosade såväl i Sverige som utomlands.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan under gatan
 2. +
 3. Edward Finnigans upprättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Flickan under gatan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gäsp..
  Lia, 30 augusti 2015

  Provat förr & gillat men inte längre. Viktigt att kunna läsa om böcker. Handlingen sa mej 0. Känslan va helt borta. Åker till Eriks.

 2. Roslund & Hellström är böcker som jag läst hela...
  Christina Berglund, 31 maj 2013

  Roslund & Hellström är böcker som jag läst hela sviten. De är alltid faschinerande att ta del av den värld som finns i Sverige som man själv inte vet något om. Visst vet man att det finns uteliggare men att det finns så många människor och framförallt unga människor som far illa och söker sig ner till en värld under gatan för att söka värme. Mycket läsvärd och som alltid man funderar på hur det står till med den sociala välfärden i Sverige, det finns mycket mer man skulle kunna göra för att få ordning på all tragik som finns.

 3. Besviken
  thoora, 3 december 2008

  Efter att ha läst de tre tidigare böckerna av författarparet och uppskattat dem mycket känner jag mig besviken på denna. Kanske hade jag för högt uppskruvade förväntningar, kanske var det för att boken inte lyckades överraska mig vare sig gällande samhällskritik eller handling. Eller kanske en kombination... Den är som vanligt välskriven, men jag upplevde den som seg och kände inte att det hade hänt något från första kapitlet och tills dess att jag slog ihop den. Det är en bra och läsvärd bok... Läs hela recensionen

 4. Mardröm eller verklighet
  Ywwe, 7 augusti 2008

  Superspännande och gripande bok. Sträckläste den så intenisivt att jag upplevde mig befinnas inne i bokens värld. Fick nypa mig i armen för att återgå till min solstol och förstå att boken bara var en "mardröm". Frågan kvarstår ändå- kan boken vara verklighet, kan det vara sant???

 5. Fortsatt hög kvalité
  Mats Blom, 5 maj 2008

  Det här är troligen den mörkaste boken av kriminalparet Roslund/Hellström (då jag inte läst "Odjuret" låter jag det vara osvuret). Med sina bakgrunder som kriminalreporter och kåkfarare är intrigen som vanligt verklighetstrogen. I sin eftertext skriver de att allt som verkar osannolikt troligen är sant, och det som verkar sannolikt troligen fiktion. Jag finner som lekman inga skäl att tvivla.
  Roslund/Hellström är tjugohundratalets Sjöwall/Wahlöö med sin mörka, skitiga, kritiska samhällsk... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Roslund & Hellström