Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
598
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
How to Make Love Like a Porn Star - a Cautionary Tale
Medarbetare
Johansson, Hernik K. (form) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 44 mm
Vikt
420 g
SAB
Ikz Jameson, Jenna
ISBN
9789185625833
Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse (pocket)

Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse

(21 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

"Att älska som en porrstjärna är gripande och tänkvärd och oerhört underhållande."
Mariestads-Tidning

En förtvivlad, vidrig, ärlig och vansinnigt vacker berättelse om hur Jenna Jameson blev det största namnet i porrindustrins historia. Boken är en tragisk och triumferande uppväxthistoria, en freakig och lustig sexlek, och en anmärkningsvärd avhandling om kvinnlig styrka - allt i ett.

I Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider.

Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider. Neil Strauss är journalist på New York Times och Rolling Stone och har skrivit två av de senaste årens mest omskriva och lästa biografier, The Dirt tillsammans med Mötley Crüe och The Long Hard Road Out of Hell tillsammans med Marilyn Manson.

"Neil Strauss, som spökskrivit boken, är en av världens bästa skribenter. Han skulle kunna göra ett parti plockepinn läsvärt. Och med Jenna Jamesons 'vida loca' att spela med, blir det förstås en väldigt underhållande bok."
Borås tidning

"Jenna Jamesons självbiografi är förvisso både sorglig och hemsk, men också rolig i sin närgångenhet, fantastisk i uppvisat mod och, ja, faktiskt, ibland rätt sexig."
Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vad ska man säga... Jennas liv verkar vara rätt...
  Malin, 6 december 2013

  Vad ska man säga... Jennas liv verkar vara rätt gräsligt och det är många scener ut boken som får mig att må direkt illa. Helt ok skriven även om det knappast är ett litterärt mästerverk, men det är man ju heller inte ute efter i det här sammanhanget. Spännande och fascinerance för den som gillar att läsa om levnadsöden och en bok som alla killar med skev syn på porrstjärnor definitivt skulle tvingas läsa.

 2. Sådär. Hade förväntat mig bättre. Inte samma klass som...
  JMB, 16 september 2013

  Sådär. Hade förväntat mig bättre. Inte samma klass som Mötley Crue-biografin. Boken saknar ett flyt. Känns lite tunn. Kanske mer spännande för en amerikan att läsa.

 3. En bok jag aldrig trott jag skulle läsa. Men otroligt...
  AnaGson, 23 juni 2013

  En bok jag aldrig trott jag skulle läsa. Men otroligt nyttigt att ha läst den. Man kan aldrig fatta vilket liv hon levt. Att livet varit tufft förstår man ju men inte alls hur det varit för henne.

 4. En ganska medioker läsning och stundom tråkig. Ibland...
  Gudrun , 6 juni 2013

  En ganska medioker läsning och stundom tråkig. Ibland lite snaskig i sin berättelse, men det är kanske för at läsaren skall orka vidare.

 5. Nja
  Bodin, 10 januari 2011

  Boken pendlar mellan att vara spännande, uttjatade, tråkig, rolig och sedan återigen spännande. Det blir ganska trist i längden att få beskrivet hur man ska göra för att lyckas som porrskådis... jag tröttnade också snabbt på dessa dialoger som finns mellan hennes, hennes bror och far. Jag tycker att det verka som att Jenna i sin bok försöker få sitt yrke att verka mer glamoröst än det är. Boken är Okej men inte mer än så...

 6. BÄST !
  Sandraa, 28 oktober 2008

  Lätt att denna är den bästa självbiografin jag någonsin läst ! Helt underbar på alla sätt & vis ! Fast att boken är på mer än 600s så kunde jag inte sluta läsa den, jag läste ut den väldigt fort fast att jag i vanliga fall läser sakta . Helt enkelt bäst alltså ! Högsta poängen får denna underbara bok. Helt klart läsvärd på alla sätt (:

 7. Totalt fängslande!
  Lisa, 14 oktober 2008

  Jag sträckläste den här boken, den är omöjlig att lägga ifrån sig och aldrig tråkig. Jenna är en av många plastikopererade blondiner med en historia av våld, droger och sex som ändå i slutändan vill framhäva att hon är en lyckad och smart förebild (hey, jag är ju rik!). Måste säga att hon är den enda som nästan lyckas övertyga. Det hon skriver känns brutalt ärligt och fritt från hyckleri, vilket jag tror är anledningen till att man sympatiserar med henne hela tiden. Samtidigt ska man nog ha k... Läs hela recensionen

 8. Överlägsen
  Tessan (Strängnäs), 24 augusti 2008

  Måste vara den bästa bok jag läst. Man får verkligen en levande bild av henne och hennes liv. Skulle vilja läsa mer om henne. Boken i sig fick jag inte nog av. Svår att lägga ifrån sig.

 9. Spännande och sexig - men....
  Joanna, 14 juli 2008

  Inrtressant och spännande bok & dessutom riktigt sexig på sina ställen. Boken innehåller dessutom en hel del bilder som gör att man verkligen lever sig in i underhållningen. Kan dock inte låta bli att tycka att författaren tillsammans med Jenna snaskat till vissa detaljer en aning - kanske för att se till att säkerställa hennes image som vår tids glamourösa porrprinsessa! Väntar dock otåligt på att något snille skall skriva biografin om den tyvärr så tragiskt avlidna porrdrottningen Savannah... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Neil Strauss