Seriemördare : ondskans ansikte i alla världsdelar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-11-25
Förlag
Mälaröbörsen
Medarbetare
Skyttberg, Joakim (form) / Widholm, Torsten (form)
Dimensioner
195 x 165 x 23 mm
Vikt
530 g
SAB
Oepa
ISBN
9789185635405
Seriemördare : ondskans ansikte i alla världsdelar (inbunden)

Seriemördare : ondskans ansikte i alla världsdelar

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2011-11-25

Slutsåld

Stäng av kaffebryggarna, kära lyssnare. I dag behövs all tillgänglig elektricitet. (Radiokommentator inför seriemördaren Ted Bundys avrättning i elektriska stolen.)
När någon mördar av vinning, för att få makt eller av svartsjuka höjs inga ögonbryn. Men det finns människor vars mordiska är höljda i dunkel. Somliga av dessa mördar fler än tre människor med en avkylningsperiod mellan varje dåd. Sådana personer kallas seriemördare ordet uppfanns 1976 av FBI:s profilerare Robert K. Kessler och har blivit föremål för många romaner, filmer, noveller och teaterpjäser på senare år.
Verklighetens seriemördare kan till och med vara grymmare än fiktionens. Kjell E. Genberg har studerat fenomenet från äldre dagar till nutid. Man kan finna dem på världens alla kontinenter utom Antarktis. En av de första väldokumenterade var en 1500-talskvinna den ungerska grevinnan Elizabeth Báthory. Hon påstods ha mördat 600 offer, men dömdes till sist för 80. En av de mest kända i modern tid var amerikanen Ted Bundy som slutade sitt liv i elektriska stolen. Men det finns många fler som skapat svarta tidningsrubriker.
Genberg berättar om grymma fall i många av världens länder. Naturligtvis inte alla. Då skulle denna bok, illustrerad med foton ur polisens arkiv, ha blivit många tusen sidor tjock. Men urvalet är skrämmande nog
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Seriemördare : ondskans ansikte i alla vä...