Gråt inte över spillt vin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2012-08-24
Upplaga
1
Förlag
Mälaröbörsen
Medarbetare
Skyttberg, Joakim (form)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789185635511
Gråt inte över spillt vin (häftad)

Gråt inte över spillt vin

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2012-08-24
99
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mita närmar sig aningen skräckslagen femtioårsstrecket. Hon är sjukskriven från jobbet bakom fiskdisken på en stormarknad, lätt överviktig, röker för mycket och känner sig allmänt ful och bitter. Ändå önskar hon sig evigt ung, men utan botox och silikonlyft. Ofta hamnar hon i blåsväder, då hennes känsloliv pendlar upp och ned som en expresshiss.

Nu har Mita isolerat sig hemma i lägenheten och vill egentligen inte visa sig för någon, knappast ens för Billy, som hon har ett ambivalent särboförhållande med. Ett förhållande som får henne att känna sig än mer oduglig och oönskad - "Han behöver mig ju bara för sin egen tillfredsställelse, någon att sova hos mellan sina fotbollsresor".

Med en stor portion självironi och sin giftiga tunga hankar hon sig ändå fram. Sitt liv lever hon framför sin dator. På ett kvinnoforum finner hon Bibi, en blåögt naiv kvinna, som efter en skilsmässa nu vill ta igen allt hon missat, genom ivrigt kontaktsökande på olika dejtingforum.

Gråt inte över spillt vin är berättelsen om en svensk Bridget Jones, en roman om en medelålders kvinnas känslostormar - samtidigt späckad av dråpliga inslag och mixad humor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gråt inte över spillt vin
 2. +
 3. Non stop

De som köpt den här boken har ofta också köpt Non stop av Ann U Birgersdotter (häftad).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gråt inte över spillt vin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En slagfärdig odyssé
  Pappersläsaren, 5 november 2017

  Denna bok handlar om Mita, en medelålders kvinna vars liv gått i stå, men som en dag ger blanka tusan i det mesta och bestämmer sig för en nystart. Det låter kanske som en standardstory, men denna bok är långt från genomsnittet. Det är en bitvis mycket fysisk berättelse om huvudpersonens öden och äventyr, med en mycket drastisk humor. Jag skrattade högt många gånger.

  När jag läste denna bok så påminde den mig något om berättarstilen i "Dumskallarnas sammansvärjning". Med reservation ... Läs hela recensionen

 2. Dråplig, tragikomisk, underhållande, mustigt språk med...
  Gudmund Stintzing, 8 augusti 2013

  Dråplig, tragikomisk, underhållande, mustigt språk med många fyndiga metaforer, bra personbeskrivningar. Det förekommer en del korrekturfel som borde åtgärdas. Ser fram emot att följa huvudpersonens fortsatta öden och äventyr.

 3. Gråt inte över spillt vin!
  Rigmor Yhr, 9 oktober 2012

  En roman om en medelålders kvinnas känslostormar - samtidigt späckad av dråpliga inslag och mixad humor! Hon är sjukskriven från jobbet bakom fiskdisken på en stormarknad, lätt överviktig ("ser ut som en gravid elefant", tycker hon själv...) röker för mycket och känner sig allmänt ful och bitter. Ändå önskar hon sig evigt ung, men utan botox och silikonlyft. Ofta hamnar hon i blåsväder, då hennes känsloliv pendlar upp och ned som en expresshiss. Så beskriver även författaren till denna väldig... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Gråt inte över spillt vin