Alla behöver närhet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Dokument Press
Dimensioner
247 x 176 x 20 mm
Vikt
664 g
SAB
Oabba
ISBN
9789185639779

Alla behöver närhet

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-09-20
227
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Städer växer allt snabbare. Varför? För att de skapar närhet. Närheten till arbete, vänner och kultur är det som alltid dri- vit städers utveckling. Från de första städerna, där männi- skor färdades till fots, till dagens bilstäder med utspridda förorter, motorvägar och smala trottoarer. Många forskare, politiker och medborgargrupper ifrågasätter idag den bilstad som skapat mer avstånd än närhet. Därför har en radikal stadsomvandling tagit sin början. Hur kommer framtidens städer se ut? Hur kommer vi leva? Hur påverkar nya teknologier som självkörande bilar och nya ideal inom stadsplaneringen stadens utveckling? Vad händer om vi får brist på energi och stora klimatförändringar? I bo- ken Alla behöver närhet beskrivs en unik framtidsstudie och en trendanalys från 400 experter och forskare. Tre sannolika framtidsscenarier är illustrerade i bild och text. I dagspress och radio har mer än 5000 personer röstat på de tre scenari- erna. Omröstningen är lika tydlig som trendanalysen: Fram- tidens städer behöver förändras, förtätas och bli mer gå- och cykelvänliga. Alexander Ståhles bok Alla behöver närhet berättar om de politiska, ekonomiska och subkulturella krafter som driver på en förändring av stadsmiljön och stadstrafiken, om hur staden omvandlas för att skapa maximal närhet mellan män- niskor och inte minst om varför en tät stad är mer rättvis och framgångsrik. Om författaren Alexander Ståhle är stadsforskare vid KTH och VD på analysföretaget Spacescape som arbetar med stadsut- veckling i bland annat Stockholm, Oslo, Göteborg och Kiruna. Han är en av de mest anlitade föreläsarna inom stadsplanering och skriver flitigt på debattsidor i dags- och fackpress. Alexander bor i centrala Stockholm med två barn och utan bil.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alla behöver närhet
 2. +
 3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alla behöver närhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. alla borde läsa den
  Christian, 20 mars 2017

  denna vore vara en del av undervisning för alla i vårt land! Mycket bra och beskriver verkligen varför vårt samhälle ser ut som det gör.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexander Ståhle

 • Den framtida staden (RJ:s årsbox 2020. Staden)

  Alexander Ståhle

  Flygande bilar var länge en typisk del av visionen av den framtida staden. I dag ses bilar snarare som ett problem för urbaniteten än som ett svar på hur städer kan bli hållbara. Den djupt rotade tilltron till den bensindrivna personbilen är bara ...

 • Closer together : this is the future of cities

  Alexander Ståhle

  Cities are growing faster than ever before, but why? Because they foster proximity. Nearness to work, friends and culture has always been a driving force in urban development, from the first cities in which people walked everywhere to today s car-...