Alla behöver närhet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Dokument Press
Dimensioner
247 x 176 x 20 mm
Vikt
664 g
SAB
Oabba
ISBN
9789185639779
Alla behöver närhet (inbunden)

Alla behöver närhet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-09-20
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Städer växer allt snabbare. Varför? För att de skapar närhet. Närheten till arbete, vänner och kultur är det som alltid dri- vit städers utveckling. Från de första städerna, där männi- skor färdades till fots, till dagens bilstäder med utspridda förorter, motorvägar och smala trottoarer. Många forskare, politiker och medborgargrupper ifrågasätter idag den bilstad som skapat mer avstånd än närhet. Därför har en radikal stadsomvandling tagit sin början. Hur kommer framtidens städer se ut? Hur kommer vi leva? Hur påverkar nya teknologier som självkörande bilar och nya ideal inom stadsplaneringen stadens utveckling? Vad händer om vi får brist på energi och stora klimatförändringar? I bo- ken Alla behöver närhet beskrivs en unik framtidsstudie och en trendanalys från 400 experter och forskare. Tre sannolika framtidsscenarier är illustrerade i bild och text. I dagspress och radio har mer än 5000 personer röstat på de tre scenari- erna. Omröstningen är lika tydlig som trendanalysen: Fram- tidens städer behöver förändras, förtätas och bli mer gå- och cykelvänliga. Alexander Ståhles bok Alla behöver närhet berättar om de politiska, ekonomiska och subkulturella krafter som driver på en förändring av stadsmiljön och stadstrafiken, om hur staden omvandlas för att skapa maximal närhet mellan män- niskor och inte minst om varför en tät stad är mer rättvis och framgångsrik. Om författaren Alexander Ståhle är stadsforskare vid KTH och VD på analysföretaget Spacescape som arbetar med stadsut- veckling i bland annat Stockholm, Oslo, Göteborg och Kiruna. Han är en av de mest anlitade föreläsarna inom stadsplanering och skriver flitigt på debattsidor i dags- och fackpress. Alexander bor i centrala Stockholm med två barn och utan bil.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla behöver närhet
  2. +
  3. Closer together : this is the future of cities

De som köpt den här boken har ofta också köpt Closer together : this is the future of cities av Alexander Ståhle (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alla behöver närhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. alla borde läsa den
    Christian, 20 mars 2017

    denna vore vara en del av undervisning för alla i vårt land! Mycket bra och beskriver verkligen varför vårt samhälle ser ut som det gör.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexander Ståhle

Bloggat om Alla behöver närhet