En vandring längs välviljans väg : en studie om idrott och internationellt utvecklingsarbete genom de skandinaviska exemplen LdB FC For Life i Sydafrika och Open Fun Football Schools i Moldavien (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Malmö Studies in Sport Sciences (del 24)
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2016-11-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget idrottsforum.org
Dimensioner
218 x 145 x 16 mm
Vikt
432 g
SAB
Rb:oa
ISBN
9789185645244
En vandring längs välviljans väg : en studie om idrott och internationellt utvecklingsarbete genom de skandinaviska exemplen LdB FC For Life i Sydafrika och Open Fun Football Schools i Moldavien (häftad)

En vandring längs välviljans väg : en studie om idrott och internationellt utvecklingsarbete genom de skandinaviska exemplen LdB FC For Life i Sydafrika och Open Fun Football Schools i Moldavien

Häftad, Svenska, 2016-11-25
337
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Idrott används i dag på olika sätt som ett led i att skapa någon form av positiv samhällsförändring i utsatta delar av världen. I denna bok - med fokus på idrott och internationellt utvecklingsarbete - undersöks två skandinaviska hjälpinsatser där fotboll används som medel, för HIV/AIDS-bekämpning i Sydafrika och för att skapa politisk stabilitet i Moldavien.

Även om bägge dessa insatser har goda intentioner har forskning visat att det kan vara svårt att omsätta dem i praktisk handling. I det avseendet tenderar de ofta att genomsyras av motstridiga krav, eftersom de vill utveckla och förbättra idrotten, samtidigt som idrotten förväntas generera positiva effekter till samhället. Många av dagens insatser drivs dessutom av kommersiella intressen till följd av nära samröre med näringslivet. Med hjälp av nyinstitutionell organisationsteori - och genom etnografiskt inspirerade fältarbeten - analyserar Niklas Hafen hur aktuella hjälpinsatser i Sydafrika och Moldavien kan förstås utifrån initiativtagares, sponsorers och bidragsgivares perspektiv.

Hur beskrivs hjälpinsatserna? Vilka är drivkrafterna? Och stämmer de uttalade intentionerna överens med den praktik som råder? I En vandring längs välviljans väg ger Hafen svaren genom intervjuer med berörda parter och observationer på plats i aktuella länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En vandring längs välviljans väg : en studie om idrott och internationellt utvecklingsarbete genom de skandinaviska exemplen LdB FC For Life i Sydafrika och Open Fun Football Schools i Moldavien
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »