I en så långsam trakt som vår (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Rallarros
Dimensioner
185 x 120 x 16 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789185650606
I en så långsam trakt som vår (häftad)

I en så långsam trakt som vår

Häftad Svenska, 2006-09-01
159
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Lågmäldhet, eftertanke, exakthet har ända sedan Per Helges debut 1974 varit återkommande ord i beskrivningar av hans poesi. I en lycklig förening av enkelhet och djup har Helge i en rad diktsamlingar pejlat sorgens, vemodets, vredens och den lågmälda livsglädjens landskap ur ett perspektiv där människan ingår och omges av det som är större än hon själv, nämligen den cykliska naturen.
I den här boken, I en så långsam trakt som vår, har poeten Per Helge tagit ett större grepp om det tema som han tydligare än någon annan gjort till sitt: människan inskriven i naturens och landskapets villkor och ramar och omfattad av den tradition och de erfarenheter som tidigare generationers människor skapat.
Boken är en tät väv av prosalyrik, lyrisk prosa och personlig essä, i form av kortare och längre texter inom ramen för ett årsvarv, utifrån byns perspektiv men med utsikt mot världen. Resultatet har blivit en bok som rymmer både humor och lyrisk känslighet, en personlig livsbok med stor allmängiltighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I en så långsam trakt som vår
  2. +
  3. Folksånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folksånger av Per Helge (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

En personligt skriven bok som är både essä, prosalyrik och lyrisk prosa. Med årstidsvarvet som ram reflekterar författaren över naturen och landskapet och vår egen plats i det stora sammanhanget. Här samsas också minnen, associationer, med dagliga observationer av tillvarons små och stora förändringar. En personlig bok, en bok för alla.