Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur Helvetet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
*BTM Books
Översättare
Johan Lindell
Originaltitel
The Long Hard Road out of Hell
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
640 g
ISBN
9789185651009
Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur Helvetet (inbunden)

Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur Helvetet

Inbunden Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Den långa vägen mot rampljus och berömmelse.
Marilyn Mansons karriär är som en levande manual i framgångsrik marknadsföring.
Av den orsaken börjar även PRfolk och marknadförare över hela världen att studera fenomenet Manson med intresse.
Och tvärtom vad man kan tro är Manson inte drogliberal. Snarare motståndare. Det framgår tydligt i boken att han tackar sina framgångar just för att han hållit droger på avstånd - utan att för den delen hyckla om att han aldrig provat.

"Antichrist Superstar"
Är han ond, eller galen? Foton av honom förskräcker. Hur kunde en blyg pojke uppfostrad i en kristen skola förvandlas till motsatsen?
Han har kallats "Antichrist Superstar" men ganska snabbt i boken träder en riktigt sympatisk människa fram. Långtifrån ond och absolut inte galen. Marilyn Manson är knappast satanist, men förmodligen religionsmotståndare, precis som han är motståndare till det mesta han tycker hindrar människans fria tänkande. Han kritiserar också USA för sitt hyckleri och sin dubbelmoral och där är han i gott sällskap av t ex Michael Moore (Stupid White Men, Bowling for Columbine, osv) samt Sacha Baron Cohen (bl a Borat).
Som performanceartist, konstnär, skribent och musiker har han milliontals sålda album bakom sig och utsålda arenor världen över. Marilyn Manson, eller Brian Warner som han egentligen heter, har en hel del att berätta och tillsammans med författaren Neill Strauss* har den amerikanske rockstjärnan skrivit en bok med en stor portion humor där sångaren inte är rädd för att utelämna sig själv. Bl a innehåller boken ett par mörka avslöjanden som nästan, men bara nästan, skulle kunna placera författaren i fängelse.
*Neil Strauss, som är journalist på New York Times och Rolling Stone Magazine har skrivit några av de senaste årens mest lästa biografier, bl.a. Mötley Crüe - The Dirt, Jenna Jameson - How to make love like a porn star och nu senast raggningsbibeln - The Game.
Förutom den kritikerrosade skildringen av Mansons liv är boken också fylld av intervjuer med klasskamrater och lärare, brev och intervjuer, citat från historiska personer, mängder av privata foton på Manson med vänner samt illustrationer ur Dantes Inferno.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur He...

Övrig information

Äntligen svensk utgivning för bestsellern The long hard road out of hell, skräckrockarens självbiografi. Självklart efterlängtad av de svenska fansen, men den kritikerrosade boken är underhållande för vem som helst som uppskattar en välskriven biografi. Detta är svartrockens askungesaga, från barndom till succé, inklusive pubertetsgrubbel, familjeavslöjanden, skolpojkshyss och kärlekshistorier.