Burlesk som konstart - Fetisch som konstart (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2007-12-01
Förlag
*BTM Books
Originaltitel
Burlesqe and the art of Tees - Fetish and the art of Tees
Dimensioner
287 x 223 x 25 mm
Vikt
1520 g
ISBN
9789185651016
Burlesk som konstart - Fetisch som konstart (inbunden)

Burlesk som konstart - Fetisch som konstart

Inbunden Svenska, 2007-12-01

Slutsåld

Fotomodell. Stripteasedansös. Modedesigner.
Men framförallt en STILIKON.

Dita Von Teese blev under nittiotalet ett etablerat namn i USA för sina nyskapande stripteaseshower. Med sin burleska klädstil och fetischinfluerade manér startade hon en egen konstart. Nästan all sin inspiration hämtar Dita från de klassiska pinupporna som verkade på 30-, 40- och 50-talet.
Under det stormiga äktenskapet med skräckrockare Marilyn Manson, som slutade i skilsmässa 2007, gick Dita från att vara en okänd stripteasedansös till en internationell stilikon. Hon har medverkat i alla stora internationella modemagasin och varit med i Playboy inte mindre än sjutton gånger.
Numera är det snarare regel än undantag att Dita hamnar på första platsen bland världens bäst klädda kvinnor. Hennes varumärke har växt till enorma proportioner vilket lett att designers, musiker och andra kända personligheter är väl medvetna om fördelarna med att synas tillsammans med Dita. Framgångsrika modeskapare så som Moschino, Marc Jacobs och Jean Paul Gaultier står alla i kö för att klä henne i sina märken.
Dita har även blivit lovprisad som skådespelarska, främst för sin insats i Delany Bishops film The death of Salvador Dali, i vilken hon har en av de bärande rollerna. Utöver detta har hon även gjort åtskilliga biroller och medverkat i flera musikvideos, bland annat till Green Day och Marilyn Manson.
Intresset kring Dita är enorm och vart hon än går flockas fotografer, journalister och fans. På välgörenhetsgalan för New York Academy of Art framträdde Dita iklädd inget annat än diamanter till ett värde av 5 miljoner dollar.
Att Dita Von Teese är en stilikon har sin naturliga förklaring. Frågan är bara när hon blir kultförklarad?

FETISCH SOM KONSTART & BURLESQUE SOM KONSTART är en komplett beskrivning av Dita Von Teeses livsstil. Här avslöjar hon hemligheten bakom sin personliga stil och om konsten att klä sig förföriskt och vågat på ett kvinnligt sätt.
Boken består av två böcker: Det är bara att vända på boken för att välja vad man vill läsa om. Ena delen beskriver den burleska modestilen, den andra delen den fetischistiska. Med mer än 180 bilder, tagna av världskända fotografer, blir den också en estetiskt vacker bok att läsa.
Det här är den perfekta CoffeeTable-boken och ett måste för alla modeintresserade.
Dita beskriver på ett humoristiskt, träffsäkert men samtidig allvarligt sätt om innebörden av att klä sig som en sann Femme Fatale. Denna bok är en resa in i Dita Von Teeses liv: Hennes inspirationer, tankar, idéer och äventyr. En sexig vuxensaga helt enkelt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Burlesk som konstart - Fetisch som konstart