Vilja av stål : mina memoarer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2014-05-26
Upplaga
1
Förlag
BTM Books
Översättare
Michael Linderoth
Originaltitel
Relentless
Medarbetare
Rallare, Björn (form)
Dimensioner
240 x 165 x 25 mm
Vikt
661 g
SAB
Ijz Malmsteen, Yngwie J/LC,780.92
ISBN
9789185651313
Vilja av stål : mina memoarer (inbunden)

Vilja av stål : mina memoarer

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-05-26

Slutsåld

Hur kommer det sig att en yngling från Sverige på blott arton år lyckas ta sig till USA och, inom en månad, får folk att stå i kö för att höra honom spela gitarr? Hur kom han på alla dessa ackord och sin individuella spelstil? Och hur blev han så framgångsrik?
I Vilja av stål återupplever det svenska gitarrfenomenet Yngwie Malmsteen sina största och värsta ögonblick från sin omfattande karriär som en av de mest beundrade och omtalade inom sitt yrke.

Här avslöjar han även den ruffiga, skrupelfria sidan av rockbranschen och beskriver hur managers, skivbolag och andra lurade honom på pengar innan hans fru April räddade honom och hans verksamhet. Han skriver om sin beundran för andra musiker, från Deep Purples Ritchie Blackmore till artonhundratalsviolinister och kompositörer så som Niccolò Paganini, som influerade Yngwies spelstil och hans unika, nyklassiska metalstil.
Det spelar ingen roll om du är en hårdrocksfreak, en ung, lovande musiker eller bara någon som gillar hänsynslösa hårdrocksbiografier. Du kommer att läsa den här boken från pärm till pärm!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vilja av stål : mina memoarer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Med orubblig vilja kommer man långt

    Mycket läsvärd. Du får en saklig genomgång av musiken Malmsteen skapat genom åren och vilka musiker och band han jobbat ihop med under åren. Skandalerna som det skrivits om i andra biografier lämnar han därhän, den gode Yngwie. Han menar på att det främst är hans bandkompisar genom åren som dragit in gitarrhjälten på diverse upptåg och som Malmsteen sedan blivit beskylld för att ha hittat på. Hursomhelst är det en mycket givande läsning som erbjuds.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yngwie J Malmsteen

  • Relentless

    Yngwie J Malmsteen

    The rock-and-roll memoir of one of the world's greatest guitarists Yngwie Malmsteen's revolutionary guitar style--combining elements of classical music with the speed and volume of heavy metal--made him a staple of the 80s rock scene. Decades late...