Pojkarna : en berättelse om två utvecklingsstörda bröder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pojkarna (del 1)
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2010-12-09
Förlag
Instant Book
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
420 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789185671854
Pojkarna : en berättelse om två utvecklingsstörda bröder (häftad)

Pojkarna : en berättelse om två utvecklingsstörda bröder

Häftad Svenska, 2010-12-09
169
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
"Er son kommer inte att kunna Utvecklas som andra barn och han kommer att få
svårt att klara sig själv. Han ska kunna gå men förmodligen inte prata. Som vuxen får han antagligen bo i ett gruppboende, med personal som ställer upp för honom dygnet runt."

Två gånger har Elisabeth och Anders Hansson fått det beskedet. De är föräldrar till Daniel och Adam som båda fått diagnosen Angelmans syndrom. I dag känner man bara till fyra fall i Sverige med den här varianten av Angelmans syndrom.
Det här är berättelsen om hur Elisabeth och Anders kom över chocken som drabbade dem två gånger för att sedan komma tillbaka och skapa ett bra liv åt sina söner. Parallellt med detta har de jobbat hårt för att vara bra föräldrar åt dottern Emelie som är frisk.
Det är en historia som innehåller förtvivlan, ångest, ilska, svek och mycket dramatik som är mentalt utmanande att läsa. Men historien innehåller också glädje, kärlek och en framtidstro som kan ge inspiration för andra föräldrar.

Den här boken bygger på personliga minnen och dagboksanteckningar från åren som gått. Ett annat viktigt inslag i boken är samtal med olika stödpersoner som ser tillbaka på hur det varit att jobba med pojkarna.
Anders Hansson har en bakgrund som journalist och är bosatt i Falun tillsammans med sin familj.

"I en rafflande bladvändare på 200 sidor refererar Anders Hansson den största matchen i sin familjs liv. En tröstebok för många i liknande situation, en instruktionsbok för alla som arbetar med funktionsstörda barn och ungdomar. Läs boken!"
Mårten Kyllerman
Docent på Drottning Silvias barn- och ungdomss jukhus i Göteborg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pojkarna : en berättelse om två utvecklingsstörda bröder
  2. +
  3. Socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder - Medborgarskap, delaktighet och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialvetenskapliga perspektiv på funktionshind... av Rafael Lindqvist (kartonnage).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hansson