Omänskligt mänsklig : när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2011-01-17
Upplaga
1
Förlag
Mentorius
Dimensioner
220 x 163 x 15 mm
Vikt
430 g
SAB
Qbab
ISBN
9789185671878
Omänskligt mänsklig : när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap (häftad)

Omänskligt mänsklig : när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-01-17
374
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Som chef och ledare är empati en nödvändighet, men empatin kan ibland ställa till det för dig.
Har du någon gång känt att din empatiska förmåga inte bara varit av godo utan också ett slags hinder och till nackdel? När det mänskliga ledarskapet möter det omänskliga, vinner ofta det senare. Hur ska man agera i en allt tuffare omgivning utan att tappa greppet?
I den här boken bjuder författaren frikostigt på ett antal självupplevda och modigt berättade historier från sina år som chef och ledare. Historierna blandas med konkreta och praktiska råd och verktyg att ha med i din chefsvardag. Boken vänder sig till alla chefer som behöver inspiration och manar till mod!

Marika Skärvik har mer än 20 års erfarenhet som chef och ledare. Hon har genom sina olika chefsjobb och mentorskap för chefer träffat många som inspirerat henne till att skriva denna bok och som bett henne samla sina erfarenheter. Marika är prisbelönt för sitt affärsmannaskap och ledarskap och blev vald till Årets Chef 2005. Hon har ägnat en stor del av sin karriär till att engagera sig i olika ledarskapsfrågor och är en ofta anlitad och uppskattad föreläsare i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Omänskligt mänsklig : när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap
 2. +
 3. Lurad? - Släpp myten om att det är din personlighet som skapar framgång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lurad? - Släpp myten om att det är din personli... av Marika Skärvik (häftad).

Köp båda 2 för 676 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Omänskligt mänsklig : när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Recension av bok
  Signe Monica Pohjanen, 12 november 2015

  Igenkänning.
  Får mig att reflektera över mitt eget ledarskap.
  Ger mig konkreta verktyg.
  Kommer att ha den som "handbok", att slå upp olika avsnitt då jag är i behov av stöd för mina tankar eller mitt agerande.
  Har redan rekommenderat den till kollegor.

 2. Utmärkt och berörande, tack !
  PeTo, 21 februari 2011

  Mycket läsvärd, boken tar upp ämnen och situationer som upptar oerhört mycket energi när man jobbar med att leda människor eller att bli ledd av fel chef.
  När man inte riktigt förstår hur människor reagerar eller agerar i olika situationer och när man börjar anklaga sig själv eller överger sig själv för att tillfredställa alla andra runtomkring då är denna bok en bra "första hjälpen". Man ler igenkännande i de situationer som beskrivs både i texten och i illustrationerna samtidigt som man... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marika Skärvik