Drömmar och drömtydning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
546
Utgivningsdatum
2008-10-10
Förlag
Viva
Översättare
Erik Nisser
Originaltitel
Drømmenes dimensioner
Dimensioner
210 x 166 x 33 mm
Vikt
840 g
SAB
Doeg
ISBN
9789185675234
Drömmar och drömtydning (inbunden)

Drömmar och drömtydning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-10-10

Slutsåld

Drömmar och drömtydning är den mest omfattande beskrivningen av drömmar som idag finns utgiven. Boken att betrakta som standardverk och är utgiven i bland annat USA, England, Tyskland, Holland och Schweiz. Här står allt om drömmar och drömteorier från Freud och Jung via existentialismen, gestaltterapi, parapsykologi och fram till kognitiv terapi i våra dagar. Boken rymmer också hjärnforskningens studier på drömområdet och beskriver förhållandet mellan dröm och kropp. Ole Vedfelt visar i ett avslutande kapitel hur dessa många och skiftande arbetsmetoder kan kombineras och ingå i ett samlat mönster en mångdimensionell drömteori.

Boken kan läsas som en spännande och grundlig genomgång av drömmens mångfacetterade väsen. Men den kan också användas som ett underhållande och intressant uppslagsverk som ger riktlinjer för att tolka sina egna drömmar.

Ur innehållet:

Freud, psykoanalysen och drömmarna

Jungiansk drömtolkning

Symbolteori

Naturvetenskaplig drömforskning

Hur drömmar avspeglar livsstilen

Dröm, kropp och helhetsupplevelser

Drömmar, meditation och klardrömmar

Kognitiv terapi och drömmar

Detta är en helreviderad utgåva.

Ole Vedfelt, född 1941, är psykoterapeut och författare. Han har under många år undervisat och handlett psykologer och är författare till en mängd vetenskapliga artiklar. Dessutom är han en populär föreläsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömmar och drömtydning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Omfattande bok, historiskt, vetenskapligt och...
    Ida Marie Borgström, 14 november 2013

    Omfattande bok, historiskt, vetenskapligt och filosofiskt. Ensam i sitt slag att greppa helheten! En bok för såväl terapeuten som nybörjaren, ja, för all som vill tränga in i människans drömvärld sedd ur olika perspektiv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ole Vedfelt