Monstret i Florens : jakten på en mördare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2010-09-06
Upplaga
1
Förlag
Reverb
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
The Monster of Florene - A True Story
Medarbetare
Avehall, Anders (form)
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
Hce
ISBN
9789185697267
Monstret i Florens : jakten på en mördare (inbunden)

Monstret i Florens : jakten på en mördare

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-09-06
159
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den amerikanske författaren Douglas Preston flyttar till en idyllisk by utanför Florens och förverkligar en livslång dröm. Men när han av en slump upptäcker att olivlunden utanför familjens nya villa har en blodig historia blir det också inledningen på en resa in mot ondskans mörker.

Tillsammans med den italienske kriminalreportern Mario Spezi ger han sig ut på jakt efter den ökände seriemördaren Monstret i Florens, som under tio år gäckat polisen med sina grymma mord på unga kärlekspar bland Toscanas böljande kullar. I en utredning som ekar av den trollbindande staden Florens mörka och blodiga historia gör de allt för att spåra den skyldige och blir samtidigt själva utsatta för en illvillig komplott.

Monstret i Florens är en mardrömslik och häpnadsväckande berättelse om den längsta och dyraste brottsutredningen i Italiens historia och två mäns envisa försök att avslöja en bestialisk mördares identitet.

RÖSTER OM BOKEN
Fascinerande och omöjlig att lägga ifrån sig -- en fantastisk läsupplevelse.
Minette Walters

När jag läste Monstret i Florens på engelska tyckte jag att det var en av de roligaste reportageböcker jag läst. Utöver att den redogör för ett av Europas mer fascinerande kriminalfall dras författaren själv in i handlingen när den italienska polisen misstänkliggör hans intresse. Så blir den lika mycket en berättelse om det vansinniga italienska rättsväsendet där tre olika distanser försvårar för varandra i jakten på mördaren. Därtill allt det andra: staden Florens med sin historia, och hur fallet inspirerade Thomas Harris till När lammen tystnar-uppföljaren Hannibal.
Mattias Göransson, chefredaktör Filter

OM FÖRFATTARNA
Douglas Preston är amerikansk bestsellerförfattare och mannen bakom romanserien om FBI-agenten Pendergast. Han har skrivit ett antal hyllade fackböcker liksom texter för tidningar som The New Yorker och National Geographic.
Mario Spezi är framgångsrik italiensk kriminalreporter som har bevakat många av de mest omtalade kriminalfallen i Italien. Han har också skrivit fack- och skönlitterära böcker som publicerats i Italien, såväl som i ett flertal andra länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Monstret i Florens : jakten på en mördare
 2. +
 3. Nattskiftet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattskiftet av Michael Connelly (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Monstret i Florens : jakten på en mördare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant på många sätt.
  Karin Nordin, 14 mars 2016

  Denna bok kan jag rekommendera. Den är intressant på många sätt. Dels själva brotten och dels alla turer i utredningen.

 2. Vem är dina barbarer?
  Jeanette, 7 februari 2011

  Man kan bli helt förvånad över den otroliga "idioti" en hel regering och ett rättsväsende utövar i detta fallet "Monstret i Florens". Man kan nästan inte tro hur de kan finnas, särskilt i modern tid, sen tänker man till och inser att det finns överalt även här i mitt eget land..

  Det verkar för mig helt otroligt att fabricera komplicerade lösningar utan att se det enkla, men i Italien är det aldrig enkelt för den ständiga frågan verka vara, så enkelt kan det inte vara det måste finnas... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Monstret i Florens : jakten på en mördare