Freak : boken om Freddie Wadling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2016-07-06
Upplaga
5
Förlag
Stevali
Dimensioner
231 x 160 x 28 mm
Vikt
677 g
SAB
Ijz Wadling, Freddie
ISBN
9789185701612

Freak : boken om Freddie Wadling

(6 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-07-06
203
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ny upplaga med nytt omslag och nytt efterord.

"Jag har alltid sett det vackra i det groteska. Jag vet att de flesta varken kan eller vill göra det och därför kanske jag klassats som ännu mera freak än jag varit."
- FREDDIE WADLING

Hans uppväxt var ett svart hål och under sju långa år sade han knappt ett ord. Som tonåring började han använda droger. Tillsammans med musiken gav de honom en länge saknad identitet och en efterlängtad tillflyktsort.

Freddie Wadling blev en av de första svenska punkmusikerna. Redan då var han en musikalisk särling med säregen röst. Sedan dess har han ett otal gånger tilldelats epitetet "Sveriges bästa rockröst".

I Freak - boken om Freddie Wadling möter vi människan bakom myten. Här berättar Freddie med egna ord om uppväxten, utanförskapet, smärtan, musiken och drogerna. Musikerkollegor, släktingar och vänner hjälper till att måla upp en unik och fascinerande levnadshistoria. Boken är dessutom ett färgstarkt tidsdokument och en odyssé över den mest explosiva eran i svenskt musikliv.

FREDDIE WADLING har tillsammans med Liket lever, Cortex, Lädernunnan, Blue for Two och Fläskkvartetten för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Han har nått stora framgångar med sin solokarriär och albumen En skiva till kaffet och Jag är monstret. 2005 erhöll han Cornelis Vreeswijk-stipendiet.

Journalisten ROBERT LAGERSTRÖM är bosatt i Göteborg. Han träffade Freddie Wadling för första gången 1981.

Freak - boken om Freddie Wadling innehåller unika foton och en utförlig diskografi.

OM BOKEN
"Denna reviderade utgåva innehåller ett extra kapitel och en mycket utförlig diskografi. Detta gör att denna utgåva bör ersätta tidigare. Speciellt med tanke på att biografin är mycket intressant och läsvärd"
- Daniel Gustavsson, BTJ (häfte nr 19 2016)

"En veritabel page turner, förbjudet intim, omöjlig att lägga ifrån sig om man är det minsta intresserad av Wadling eller svensk rockmusik överhuvudtaget."
- Lennart Persson, Sydsvenskan

"Robert Lagerström har skrivit en sorglig, skojig och ambitiös rockbiografi av ett slag som vi inte är bortskämda med i Sverige. Freak är lika förhäxande som sin huvudpersons sångröst.
- Fredrik Strage, DN

Lagerströms research är klockren, gedigen, omfattande och grymt imponerande i sin detaljrikedom och korrekturlästa namedropping. Boken är helt enkelt ett milt laxerat ymnighetshorn som sprutar ur sig fakta, fyllor och förhållanden.
- Peter Wennö, GT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Freak : boken om Freddie Wadling
  2. +
  3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »