Bland skägg och släthyade (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2017-10-10
Förlag
Stevali
Dimensioner
206 x 145 x 24 mm
Vikt
402 g
SAB
Hc
ISBN
9789185701858
Bland skägg och släthyade (inbunden)

Bland skägg och släthyade

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-10-10
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det som ingen trodde skulle hända har hänt. I Göteborg har De Släthyades Parti (DSP) vunnit i kommunvalet och skapat sig en egen majoritet. Deras policy är glasklar alla skägg måste bort. De som inte rakar sig kommer att bli straffade

Nils och Matilda är båda mycket kritiska till förslaget och Nils väljer att behålla sitt skägg. Ett tjugotal andra skägg och skäggsympatisörer följer samma linje. En natt blir de överrumplade i hemmet och förda till en lokal där de blir inlåsta i mörkret under en månad. När de kommer ut har mycket förändrats i staden. Lokalen de har blivit inlåsta i är Allégården i Haga där hela stadsdelen har blivit inmurad av en flera meter hög stenmur. Och vad är det som tronar på Rambergets topp? En byggnad helt i glas som bär formen av en rakhyvel.

Mitt i all denna misär hittar Nils en sliten gammal bok titulerad Skägget. Den förtäljer historien om en man i 30-årsåldern som över en natt får ett skägg som inte tycks sluta växa. Mannens svärfar István blir alldeles begeistrad över detta och tar med sin svärson till Ungern för att visa upp honom för släkt och vänner. Vad István inte vet är att det har blossat upp en konflikt i den ungerska byn, mellan skäggiga och släthyade.

Bland skägg och släthyade är en skruvad, humoristisk och samhällskritisk berättelse om att sticka ut från mängden. Om att vara annorlunda och vilka konsekvenser det får i dagens samhälle som tyvärr är fylld med allt för mycket hat och förakt.

Om författaren
Peter M Eronson är verksam som författare, provningsledare, skrivpedagog och översättare. Han har skrivit 9 böcker om öl och hembryggning. I april 2015 släpptes hans debutroman "Skägget" och våren 2016 kom han andra roman "För att inte tala om döden ut". Tillsammans har hans titlar sålt närmare 100 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bland skägg och släthyade
  2. +
  3. Den nya odysséen : flykten till Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya odysséen : flykten till Sverige av Patrick Kingsley (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bland skägg och släthyade