Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2017-08-23
Förlag
Stevali
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
315 g
SAB
Oer
ISBN
9789185701872
Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns (storpocket)

Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2017-08-23
99
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I den breda floden av kriminalromaner förekommer en uppsjö av mord där författarna försöker överträffa varandra när det gäller fantasifulla och bestialiska våldsmetoder. Men många gånger är verkligheten mera uppfinningsrik och överträffar det påhittade. Framför allt är den mer trovärdig eftersom händelserna faktiskt har inträffat.

Den här boken är en beskrivning av ett antal verkliga mordfall som har undersökts vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping. Utgångsmaterialet är offentliga domar från tingsrätt och hovrätt och författarens egna minnen, läsvärt och lättläst berättat. .

I boken redovisas bakgrund, motiv och våldsmetod för att ge läsaren en uppfattning om vilket brett spektrum av händelser det kan röra sig om. De illustrerar människans våldsbenägenhet och grymhet, men också vilken uppgift rättsmedicinen och rättsväsendet har när det gäller att upptäcka, utreda och hindra denna typ av brott. .

Har du som läser deckare någon gång frågat dig om ett särskilt grymt mordfall verkligen skulle kunna vara sant? Den här boken ger dig en djupare insikt i verklighetens våldsbrott. .

OM FÖRFATTAREN.

Författaren Lennart Rammer har varit rättsläkare och verksamhetschef vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping från dess start 1975 fram till sin pensionering 2006. Han har stor erfarenhet av att själv undersöka och bedöma rättsmedicinska fall. Som professor i rättsmedicin vid Linköpings universitet har han också arbetat som lärare inom läkarutbildningen och som forskare. Dessutom har han varit ledamot av Socialstyrelsens rättsliga råd, och vetenskapligt råd i rättsmedicin vid Socialstyrelsen, under ett tjugotal år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns
 2. +
 3. Tsaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tsaren av Bill Browder (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mord som (o)roar
  Sven Magnus Nordlund (Örebro), 2 november 2018

  Här har vi en bok som beskriver verkligheten utan att på något sätt försköna den. Skriven av en yrkesman till alla! Korta men mycket intressanta fall att följa.
  Väl värd att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lennart Rammer