En snabbköpskassörskas bekännelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2009-07-28
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Karin Lidén
Originaltitel
Les tribulations d'une caissière
Dimensioner
190 x 138 x 9 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789185703388
En snabbköpskassörskas bekännelser (häftad)

En snabbköpskassörskas bekännelser

Häftad Svenska, 2009-07-28
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
I åtta år var Anna Sam en av 170.000 fransyskor som, med hennes egna ord, var "osynliga men alltid närvarande". Hon var snabbköpskassörska. Varje dag sa hon "bonjour" 250 gånger och "merci" 500 gånger. Varje timme slog hon in 1.200 varor och lyfte 800 kilo. Allt mot en månadslön på 9.000 kronor.

Men efter att Anna Sam startat en blogg där hon skrev om sina erfarenheter bakom rullbandet - "den bästa utsiktsplatsen för att studera mänsklig galenskap" - förändrades hennes liv. På kort tid fick hon över en miljon läsare och dessutom erbjudande om att ge ut den bok som idag har sålt i över 100.000 exemplar och jämförts med filmsuccéer som Amélie från Montmartre.

Anna Sams vassa och humoristiska texter, ofta nedskrivna under den sexton minuter långa lunchrasten, skildrar kunderna i deras mest avslöjande ögonblick - när de tror att ingen lyssnar eller ser.

Vi får möta en rad olika typer: som Kleptomanerna - av vilka några har för vana att gömma en CD-skiva i camenbert osten; Skrytmånsarna - vilkas kundvagn är överfylld av XXL- kon domer; och De blyga - som gör allt för att dölja toapappret och som kassörskan kan vara (orättvist) elak mot genom att i butikens hög talare ropa ut: "Vad kostar den rosa storförpackningen toapapper?"

En snabbköpskassörskas bekännelser är under utgivning i en rad europeiska länder. Den har i Frankrike även utkommit som seriealbum och arbete pågår för att omvandla den till både film och teaterpjäs.

Anna Sams blogg: caissierenofutur.over-blog.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En snabbköpskassörskas bekännelser
  2. +
  3. La cheffe, roman om en kock

De som köpt den här boken har ofta också köpt La cheffe, roman om en kock av Marie Ndiaye (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Sam

Bloggat om En snabbköpskassörskas bekännelser