Världshemligt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2010-11-04
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
198 x 147 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
uHc
ISBN
9789185703555
Världshemligt (inbunden)

Världshemligt

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-11-04
134
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner skildrar Barbro Lindgren sin egen uppväxt, från tio till femton års ålder. Det är en uppriktig och gripande berättelse om en ung männi skas första möte med livets realiteter, de stora gåtorna sorgen, döden och kärleken, skriven utifrån barnets perspektiv. Böckerna räknas som moderna svenska klassiker och har sedan de första gången utkom 1971-1973 ständigt fått nya läsare. Nu ger Karneval förlag ut dem på nytt: i ny form, med nytt bildmaterial och nyskrivna efterord av författaren.

UR VÄRLDSHEMLIGT:
"Jag undrar när mina bröst ska börja växa fram. Varje morron tittar jag om dom inte har växt lite under natten, men det har dom aldrig. Snart är det bara jag som inte har några! Till och med på Spettan och Stora L har dom börjat växa fram nu. Och Ingrids syns redan utanpå kläderna!

Som tur är har inte Cissi några bröst heller, men om dom börjar växa fram på henne så blir jag tokig.

Kajsa brukar gå omkring och malla sej med sina, ibland spänner hon ut dom framför pojkarna så dom inte vet vart dom ska titta.

'Ånä, smit inte!' skriker Kajsa efter dom. 'Ni skulle nog behöva öva upp er lite!'

Då springer dom så fort dom orkar."

OM VÄRLDSHEMLIGT:

"Att läsa Barbro Lindgrens dagboks anteckningar - något reviderade naturligtvis - är som att äta glasäpplen i mitten av augusti. Det är så friskt att det kliar bakom öronen. Förra året utkom Jätte hemligt och i år har vi fått en fortsättningspresent som heter Världshemligt.

Det märkvärdigaste med de här båda dagboksböckerna är att de är så förfärligt roliga, fastän de i grund och botten är djupt allvarliga och handlar om högst väsentliga ting. De har ett synnerligen smittsamt humör.

Det här är böcker som man skulle kunna unna alla barn att få läsa, och inte minst de barn som går och bär på skuldkänslor för sina drömmar och funderingar och inbillar sig att de är något alldeles enastående förtappade. Men med den kritik som de här böckerna har väckt på sina håll - antagligen för att de är så uppriktiga och sanna och glada - lär väl de mest välbehövande ha svårt att komma över dem, om de inte är så pass klyftiga att de läser dem i smyg." Margareta Garpe i Aftonbladet

"Världshemligt är också en festlig bok: Barbro har bytt skola, fått en ny bästis, har börjat smygröka och smygläsa Det fulländade äkten skapet. Fniss och funder -
sam het växlar sekundsnabbt, som på klassisen Birgers begravning.

Lyckan är att få bröst - 'två pres sade lingon på en bräda' - eller att bli berömd, olyckan är döden, och den som kan drabba både tanter och hästar. Allt som händer berättas ovanligt uppriktigt för att vara världshemligt, och Barbro Lindgren har ett gott minne för vad som var väsentligt, den gången. Men så stöder hon sig också på egna autentiska dagboksanteckningar." Gun R. Bengtsson
i Sydsvenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världshemligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Världshemligt, en bra bok
    Ronja, 10 februari 2018

    Jag tycker om Barbro Lindgrens barnböcker även nu som vuxen. Vet inte om barn i dag läser henne, inte så många av mina jämnåriga heller som gjorde det men min äldre syster läste henne och jag fick låna hennes böcker sen och jag tycker verkligen så mycket om dem.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Barbro Lindgren