Man kan inte vara neutral på ett tåg i rörelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2010-08-03
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Cai Lundgren
Originaltitel
You Can't Be Neutral On A Moving Train
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
430 g
SAB
Lz Zinn, Howard
ISBN
9789185703579
Man kan inte vara neutral på ett tåg i rörelse (inbunden)

Man kan inte vara neutral på ett tåg i rörelse

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2010-08-03
192
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Man kan inte vara neutral på ett tåg i rörelse. Det rådet gav Howard Zinn alltid sina elever - den som inte engagerar sig ger sitt stöd åt den färdriktning samhället har.

Howard Zinn (1922-2010) - amerikansk historiker, lärare och författare till storsäljaren Det amerikanska folkets historia - hade förmånen att inifrån få uppleva framväxten av två av 1900-talets mest betydelsefulla massrörelser i USA, medborgarrättsrörelsen och Vietnamrörelsen. Det gav honom en smittande optimistisk syn på möjligheterna till radikal politisk förändring. Även dessa gigantiska rörelser, påminner oss Zinn, startade med en handfull individers till synes meningslösa aktioner.

I sina memoarer Man kan inte vara neutral på ett tåg i rörelse berättar Howard Zinn om dessa historiska händelser som kom att förändra ett helt samhällsklimat. Hans perspektiv skiljer sig från det som vanligen präglar historieskrivningen om det radikala sextio- och sjuttiotalet. Den berättelse som hos Zinn står i centrum är en som vi idag har glömt: hur den folkliga mobiliseringens makt kan övervinna nästan vilket motstånd som helst.

"Jag fick just veta att min vän Howard dött idag. Tidigare på morgonen hade jag intervjuats av Boston Phoenix med anledning av en kommande dokumentärfilm om mig där Zinn är flitigt förekommande. Intervjuaren frågade mig vilka mina egna hjältar var och jag tvekade inte att säga: först och främst Howard Zinn."

"För bara några veckor sedan, efter att ha sett filmen den 7 december, vaknade jag på morgonen efteråt och tänkte att jag aldrig har berättat för honom hur mycket han betytt för mig. För en gång skull reagerade jag på den tanken på ett relevant sätt. Jag sände honom ett e-mail i vilket jag bland annat skrev, vad jag ofta berättat för andra om honom: Att han enligt mig var den finaste människan jag träffat. Det bästa exemplet på vad en människa kan vara och kan göra med sitt liv." Daniel Ellsberg, den 27 januari 2010
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Man kan inte vara neutral på ett tåg i rörelse
  2. +
  3. Confidence man : berättelsen om Donald Trumps uppgång och Amerikas fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Confidence man : berättelsen om Donald Trumps u... av Maggie Haberman (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Howard Zinn