Guldfeber (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2012-09-19
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
255 x 220 x 34 mm
Vikt
1520 g
SAB
Hci
ISBN
9789185703920
Guldfeber (häftad)

Guldfeber

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-09-19
301
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

Robert Nyberg, bl a känd för sina satiriska teckningar i Aftonbladet, tilldelades EWK-priset 2011.

"För tjugo år sedan föddes det som kom att marknadsföras som valfrihetsrevolutionen. Allt som kunde konkurrensutsättas skulle ut till försäljning. De så kallade marknadskrafterna krävde accelererad avkastning oavsett socialt eller miljömässigt pris. Eller enklare uttryckt, de rika ville bli ännu rikare. Och lyckades. Den här boken består av ett urval bilder gjorda under dessa år."Robert Nyberg
Få svenska konstnärer har fått sina bilder lika spridda som Robert Nyberg. I allt från vykort och flygblad i miljontals exemplar, till seriestrippar och tunnelbanekampanjer i storformat har ingen kunnat undgå hans samtidskommentarer.

Och de är lätta att känna igen. På ett alldeles eget sätt förmår Robert Nyberg förena politisk skärpa med varm humor och dräpande satir.

I Guldfeber tar Robert Nyberg det utrymme hans unika konstnärskap förtjänar. Här presenterar han ett stort urval av sina bilder från de senaste tjugo åren. Det blir en myllrande krönika över en tid, ett land och en värld där så mycket skulle kunna vara annorlunda. Men också en lustfylld och inspirerande upptäcktsresa genom bildens uttrycksmöjligheter.

"Ingen kan som Robert Nyberg dra ner brallorna på pampar, byråkrater och börsklippare. Deras fikonspråk om rationaliseringar och vinstintressen i den offentliga sektorn avslöjar han roligt och obarmhärtigt."
Juryns motivering för EWK-priset 2011

Robert Nyberg har gjort samtidskommenterande bilder i tjugofem år. Mycket uppmärksammade är hans teckningar för Kommunal. Han medverkar regelbundet i bland annat Aftonbladet, Dagens Arbete och Publikt. Robert Nyberg är också en av initiativtagarna till satirarkivet.se, en nätsida för all världens satir. Han illustrerar dessutom barn- och fackböcker, bland annat flera böcker om språk och tänkande i samarbete med Johan Althoff. Robert är mångfaldigt prisbelönad, senast med EWK-priset 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guldfeber
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Guldfeber. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Roliga teckningar med glimten i ögat om lite...
    Kiruna 1973, 12 maj 2013

    Roliga teckningar med glimten i ögat om lite obehagliga sanningar. Trots att boken är omfångsrik saknas en del, man vill bara ha mera trots att boken innehåller en hel del.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Nyberg