Legenden Pendragon (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2010-06-18
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Översättare
Susanna Fahlström
Originaltitel
A Pendragon Legend
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Hce
ISBN
9789185705344
Legenden Pendragon (inbunden)

Legenden Pendragon

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-06-18
259
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna ungerska klassiker är nu översatt till svenska för första gången.

Mylord det har funnits så många som har känt till hemligheten att göra guld och ändå har ingen gjort det. Jag undrar: de som kände till hur livet kan förlängas, varför har de aldrig försökt att genomföra det? Earlens röst kom från något avlägset hörn i den väldiga salen: Hur kan ni vara säker på att ingen har försökt?

Legenden Pendragon är en mystisk thriller med humoristiska förtecken och utspelas i England och Wales på 1930-talet. Hjälten är en ungersk forskare vid namn János Bátky. Hans andra hem är British Museum i London där han främst studerar sextonhundratalets engelska mystiker, bland annat de gamla rosenkreutzarnas hemliga lära.

Historien börjar med att Bátky får en inbjudan av earlen av Gwynedd till dennes slott Llanvygan i Wales. Earlen är den artonde i släkten Pendragon och lämnar sällan sitt slott. Han är sysselsatt med sina underliga djurexperiment. Syftet till dessa hänger ihop med Pendragonernas valspråk: Jag tror på kroppens återuppståndelse.

I det berömda Pendragon-biblioteket får Bátky tillfälle att studera rosenkreutzarnas historia. Redan första dagen händer det flera mystiska saker: spöklika ryttare som galopperar runt i natten, en profet som siar om världens undergång, barn som kidnappas och mycket mer. Det gamla slottet Pendragon döljer många hemligheter. Händelserna löper på två spår: rosenkreutzarnas hemlighet om att förlänga livet och ett stort arv, vilket inte får hamna i fel händer.

Legenden Pendragon utkom första gången i Ungern 1934 och är översatt från ungerska av Susanna Fahlström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Legenden Pendragon
  2. +
  3. Resa i månljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resa i månljus av Antal Szerb (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Legenden Pendragon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande thriller
    Tünde Kovach, 19 april 2022

    Antal Szerb kände mycket väl den brittiska kulturen. Legenden Pendragon ställer existentiella frågor på ett fängslande sätt. En spännande blandning av deckare och filosofisk betraktelse. Underbart att romanen har översatts till svenska.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Antal Szerb