Micke Dubois : den roliga historien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2011-08-25
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
236 x 186 x 17 mm
Vikt
560 g
SAB
Lz Dubois, Micke
ISBN
9789185705528
Micke Dubois : den roliga historien (inbunden)

Micke Dubois : den roliga historien

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-08-25
231
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Mats Mikael Dubois, eller Svullo för de flesta, är komikern, skådespelaren, sångaren och artisten som avslutade sitt liv i en källare i Huddinge blott 46 år gammal.

I denna bok berättar Mickes kompis Lasse Jansson om alla dråpligheter och mycket annat som hände i Micke Dubois sällskap. Saker som vi övriga inte får ta del av när ridån fallit och rampljuset slocknat. Som läsare får vi följa med på turnéer, bilutställning, krogbesök, hockey matcher och mycket annat. Micke Dubois Den roliga historien är en bok där man får känslan av att krypa in under skinnet på Micke och lära känna honom totalt. Lasse Jansson umgicks intensivt med Micke i femton års tid och är en av dem som kände honom bäst, så en mer lämplig författare till en bok av detta slag går knappast att finna.

Förutom Lasses egna minnen och de är ganska många, har han inter vjuat andra personer som varit inblandade i Micke Dubois liv, bland andra Hans Crispin, Conny Bloom, Sven Hallberg och Mickes mamma Ulla.

Bokens undertitel, Den roliga historien är ingen överdrift. Många garv utlovas.

Det räckte med att vi lämnade kommungränsen för att det skulle börja hända grejor. Ibland behövde vi inte ens ge oss av. Det hände roliga saker även på hemmaplan, säger Lasse Jansson.

Micke Dubois Den roliga historien är en berättelse om mannen som var tjugo år före sin tid inom stand-up komedin och är ett dokument om hur det funkade inom nöjesindustrin förr i tiden.

Boken är lättläst och har enligt rapporter till förlaget slukats av ett flertal personer med dyslexi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Micke Dubois : den roliga historien
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Micke Dubois : den roliga historien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 9 januari 2012

  För 4-5 år sen så läste jag en annan biografi över om Micke Svullo Dubois. Den heter På liv och död "Historien om Micke Dubois av Gitte Nilsson & Niklas Bodell. Den är skriven av Mickes före detta fru. Här är en länk till min recension av den.

  Så här skrev jag i den recensionen:

  Och då har jag läst ännu en svensk dokumentär bok om en känd person. Den här var, liksom de tidigare, tunn, lättläst, och intressant. Alla vet väl vem Svullo är. Jag har väl aldrig gillat Micke Dub... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lasse Jansson

 • Lekandelandet

  Lasse Jansson

  Leken har oerhört stor betydelse i barns utveckling. Den ger barnet förmågan att känna empati och den lär barnet att fungera socialt i grupp. Lasse Jansson vill lotsa er in i lekandelandet och här finns lekar, en del övningar och teater/improvisat...

 • Icke, sa Micke

  Lasse Jansson

  En mellanstadielärares vardag på gott och ont där relationer med rektor, elever, föräldrar och kollegor beskrivs på ett målande sätt. Lekens betydelse är en viktig ingrediens i boken då leken ger den etik som behövs för att kunna vara i interaktio...