Källor i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2012-10-08
Upplaga
2
Förlag
Sivart Förlag
Dimensioner
248 x 216 x 20 mm
Vikt
970 g
SAB
551.498,Ubbbg-c,Vp-c
ISBN
9789185705627

Källor i Sverige

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-10-08
282
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ute i naturen kan man ibland få känna glädjen av att stöta på en källa. I Sverige finns ett stort antal, de flesta är små och ännu okända. Runt källan ser naturen lite annorlunda ut och vegetationen kan vara frodigare och artrikare. Under försommaren kan den vackra gullpudran lysa gult och markera platsen. Ur marken kan man se hur ett kallt och friskt vatten strömmar fram och då kanske nyfikenheten på källorna väcks.

Författarna som tillhör Källakademin vill här berätta om de svenska källornas natur och kultur, och det är en mångfacetterad bild man ger. Man förklarar hur källor uppstår och vilka förhållanden och egenskaper de har liksom deras känslighet för störningar. I unika bilder beskrivs vegetation och djur i och kring källor. Genom tiderna har människan från naturens källor kunnat hämta ett gott vatten, och många gör kanske så än i dag. Det har skapats sägner och traditioner kring källorna, man har trott på vattnets läkande kraft. I boken beskrivs vilka egen skaper källvattnet har och vilka det anses ha enligt olika föreställningar.

Boken berättar också om det speciella livet på de svenska kurorterna och om källor na som inspiration till musik, konst och litteratur. I miljöförstöringens tidevarv söker sig många till det som är rent och opåverkat av människan och till det hör många av naturens källor.

I denna bok får du tips om hur du hit tar källorna ute i naturen. Har du en källa i din närhet kan du i boken hämta råd om hur den kan skyddas och vårdas. Som avslutning beskrivs 100 besöksvärda källor. Många av källbeskrivningarna är illustrerade med färgbilder, vägbeskrivningar och kartor.

Boken vänder sig till den natur- och kulturintresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Källor i Sverige
 2. +
 3. Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och... av Jonathan Jeppsson (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Källor i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Allt om Sveriges källor
  Bengt Falck-Hornkullare, 15 april 2021

  Boken täcker allt om källor i Sverige. Trevligt upplagd, pedagogisk, hög kompetent bok.
  Rekommenderas till alla de som är nyfikna på kallvattenkällor som det finns gott om i Sverige.

Visa alla 1 recensioner