Livet nästa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2013-09-11
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
230 x 155 x 11 mm
Vikt
317 g
ISBN
9789185705719
Livet nästa (inbunden)

Livet nästa

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2013-09-11
212
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast idag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Ramona Karlsson växte upp i en dysfunktionell familj med missbruk i hemmet och fysiska övergrepp. Hon utvecklade olika psykiska problem: ätstörning, självskadebeteende, ångest, emotionellt instabil personlighetsstörning samt post traumatiskt stressyndrom.

LIVET NÄSTA är verklighetsbaserad och handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Läsarna får följa Ramona genom den otrygga uppväxten och hur hon gång på gång blir sviken av dem som borde stöttat henne. Gradvis hamnar hon djupare i psykisk ohälsa och drabbas av ätstörning.

Under skoltiden misslyckades det sociala skyddsnätet att fånga upp Ramona, som var i stort behov av stöd och hjälp, trots att det fanns tydliga tecken på att hon for illa.

I tonåren var hon en lovande handbollsspelare som stod på tröskeln till juniorlandslaget, men ätstörningarna satte stopp för hennes idrottskarriär.

I boken beskriver Ramona hur det är att leva med psykisk ohälsa och hur man tar sig ur detta, och hur man lär sig leva med det. Ramona vill förmedla att man som individ är fantastisk och har rätt till ett eget liv. Det går att vända blad och gå vidare trots det man har i bagage: Leva så gott det går för stunden.

Det är inte ofta vi får ta del av varandras liv, alla viktiga händelser, som format oss till de människor vi blivit. Det är inte heller så ofta vi får följa en människa på färden från det allra svåraste till ett liv i harmoni, med jobb och familj. Det får vi i Ramonas bok. Alla de svårigheter och motgångar som kantat Ramonas livsväg beskrivs sakligt och med en uppfriskande distans som gör att läsaren kan följa med i stundtals ingående beskrivningar av ätstörningar, självskadebeteende och tvångsvård.
Ing-Marie Wieselgren, psykiater

Ramonas bok är en stark, naken och utlämnande livsskildring som jag sträckläste från pärm till pärm. Hennes sätt att beskriva sina upplevelser känns levande och det är lätt att följa med i de berg och dalar som känslorna åker hos mig när jag läser. Detta är en stark bok från en tjej som vet vad hon pratar om för hon har verkligen levt där jag önskar att ingen skall få leva, nämligen på den nivå där vi tycker som sämst om oss själva. Förutom hennes målande skildring av hennes sjukdom så tar hon med oss på en resa innanför vårdens stängda dörrar.
Torkild Sköld, föreläsare om ledarskap
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet nästa
  2. +
  3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet nästa