På ett annat sätt : mina erfarenheter av Aspergers syndrom - ett autismspektrumtillstånd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2013-11-25
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
528 g
SAB
Vlada,616.85882
ISBN
9789185705764
På ett annat sätt : mina erfarenheter av Aspergers syndrom - ett autismspektrumtillstånd (inbunden)

På ett annat sätt : mina erfarenheter av Aspergers syndrom - ett autismspektrumtillstånd

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-11-25

Slutsåld

Allt fler får en diagnos inom autismspektrat. Om man räknar med personer som har diagnosen, deras släktingar, vänner och andra berörda kommer siffran upp i flera hundra tusen personer bara i Sverige.

Dessutom har nästan alla svenskar mött eller kommer att möta en person med Aspergers syndrom någon gång i livet, som exempelvis en arbetskamrat, klasskamrat, granne osv. Många av dessa personer har inte kunskaperna kring vad det innebär att leva med eller bemöta en person med Aspergers syndrom.

I boken På ett annat sätt berättar Paula Tilli om hur det är att leva med Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv. När något oväntat händer blir hon sur och i värsta fall blir hela hennes dag förstörd. Hon lever alltid efter rutiner och äter exakt samma rätter varje dag sedan flera år.

Boken är indelad i två delar. Den ena är självbiografisk och beskriver Paula Tillis liv från tidig barndom fram till idag. Den andra delen beskriver vad Aspergers syndrom innebär och vilka svårigheter hon har som är förknippade med diagnosen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På ett annat sätt : mina erfarenheter av Aspergers syndrom - ett autismspektrumtillstånd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nyttig bok
  Marginalia, 22 december 2016

  För alla som kommer i kontakt med människor som har diagnos inom autismspektrumtillstånd - detta är en inifrånberättelse som ytterligare kan öka förståelsen för hur en annorlunda hjärna fungerar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Paula Tilli

 • Att vara vuxen med Aspergers syndrom : om identitet, relationer och vardagen

  Paula Tilli

  Hur är det att leva som vuxen med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning? Paula Tilli beskriver på ett personligt och levande sätt livet med Aspergers syndrom, eller som det numera heter autismspektrumtillstånd. Det största problemet är sällan d...

 • Att vara vuxen med Aspergers syndrom

  Paula Tilli

  Vad innebär det egentligen att leva med Aspergers syndrom som vuxen människa i dagens samhälle? I denna bok som på ett personligt sätt skildrar livet som vuxen med Aspergers syndrom, utgår Paula Tilli från sina egna erfarenheter och möten. Förutom...