Varför just jag? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
228 x 162 x 19 mm
Vikt
561 g
SAB
Koafh-a.54,Lz Kazikowski, Richard
ISBN
9789185705931
Varför just jag? (inbunden)

Varför just jag?

Inbunden,  Svenska, 2019-09-27
269
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför just jag? Kan levereras innan julafton
Varför just jag? är en fråga som jag funderat mycket på: hade inte pappa överlevt vardagslivet i helvetet som han tillbringade i de tyska koncentrationslägren, så hade jag och min bror inte funnits idag. Det går inte att komma ifrån att vi är uppväxta i skuggan, på olika sätt, av hans liv i dessa läger.

Varför just jag? är en fråga pappa, säkert med många andra fångar, ofta ställde sig i olika svåra situationer när livet hängde på en skör tråd, men de klarade sig ändå.

Pappa var ute i början av 90-talet och besökte många högstadie- som gymnasieskolor och berättade fängslande om sina upplevelser i de olika lägren. Han pratade mera om fakta hur de var organiserade. Jag har valt att från hans bok, i denna skolversion, att mera beskriva episoder som han själv har upplevt på plats och som han ofta beskriver att just turen räddade honom och hans bror som båda inte var av judiskt ursprung vid många tuffa episoder. Hoppet och själva tryggheten att ha sin bror med sig var ytterligare komponenter för att orka med.

De finns många heroriska episoder, där han lyckades göra livet något drägligare för sina medfångar och kanske räddade ett och annat liv. Detta pratade han aldrig om på de skolor han besökte, men som jag vill lyfta i min version av hans bok.

Varför just jag? är en återkommande tanke genom boken som får oss att fundera lite extra på extrema händelser av olika slag, då som nu, som vi kan råka ut för i livet.

Arbete ger frihet heter hans livsskildring i de tyska lägren som man kan läsa om man saknar information från denna sammanfattning och vill veta mera. En bearbetad version av boken Arbete ger frihet av R. Kazikowski
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför just jag?
 2. +
 3. Rue Ordener, rue Labat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rue Ordener, rue Labat av Sarah Kofman (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Kazikowski

 • Why Me?

  Stefan Kazikowski

  Why Me? is a question that I have asked myself many times. If my father had not survived the day to day hell of the German concentration camps, then neither myself nor my brother would have been here today. We cannot ignore that our upbringing was...

 • Warum gerade ich?

  Stefan Kazikowski

  Warum gerade ich? ist eine Frage über die ich sehr oft nachgedacht habe: hätte mein Vater den Alltag in der Hölle eines deutschen Konzentrations¿lagers nicht überlebt, hätte es meinen Bruder und mich heute nicht gegeben. Warum gerade ich? ist eine...