Stig Alyhr : målaren som älskade öar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2003-07-01
Förlag
Ödins Förlag AB
Medarbetare
Alyhr von Zweigbergk, Christine, Brunius, Jan (medf.), Alyhr, Stig
Illustrationer
ill.
Dimensioner
228 x 300 x 10 mm
Vikt
600 g
SAB
Ibz Alyhr, Stig
ISBN
9789185716913
Stig Alyhr : målaren som älskade öar (inbunden)

Stig Alyhr : målaren som älskade öar

Inbunden Svenska, 2003-07-01
219
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Gotlänningen Stig Alyhr (1919-1995) utbildade sig i början av 1940-talet vid Edward Berggrens målarskola i Stockholm, men flyttade snart över till Isaac Grünewalds ateljé, och säger själv "Grünewald påverkade mig mycket till ett friare måleri. Till känsla i färger och linjer. Hade det här inte skett hade jag nog kunnat låsa mig till att måla konventionella porträtt och detaljerade landskapsbilder". Han betraktade sig själv som både impressionist och expressionist. Han hämtade motiv bl.a. från Balearerna, Kanarieöarna, Gotska Sandön och Fårö. Han har haft utställningar i Stockholm och på Gotland, och ett flertal i Tyskland där han finns representerad i Städtische Galerie im Lenbachhaus i München. Boken är rikt illusterad. En kort tysk sammanfattning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stig Alyhr : målaren som älskade öar
  2. +
  3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Gotlänningen Stig Alyhr (19191995) utbildade sig i början av 1940-talet vid Edward Berggrens målarskola i Stockholm, men flyttade snart över till Isaac Grünewalds ateljé, och säger själv Grünewald påverkade mig mycket till ett friare måleri. Till känsla i färger och linjer. Hade det här inte skett hade jag nog kunnat låsa mig till att måla konventionella porträtt och detaljerade landskapsbilder. Han betraktade sig själv som både impressionist och expressionist. Han hämtade motiv bl.a. från Balearerna, Kanarieöarna, Gotska Sandön och Fårö. Han har haft utställningar i Stockholm och på Gotland, och ett flertal i Tyskland där han finns representerad i Städtische Galerie im Lenbachhaus i München. Boken är rikt illustrerad.