Mekong (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Spanska
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2018-03-23
Förlag
Styx förlag
Översättare
Maria Nääs
SAB
Hc.03
ISBN
9789185747672
Mekong (häftad)

Mekong

Häftad Spanska, 2018-03-23
159
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Mekong" skildrar en mans resa längs Mekongfloden - genom Laos, Kina, Kambodja och Vietnam. Med utgångspunkt i det ögonblickliga får vi möta barn, gamla, kvinnor, män, turister, fiskare, pilgrimer och shamaner, besöka tempel, byar och städer. "Mekong" rör sig genom olika landskap och gör hela tiden uppehåll i nya oväntade miljöer. I tjugosju korta, koncisa dikter blandas minnen och upplevelser i modern tid med historier från en tid av smärta och kaos.

...

"Mekong" publicerades ursprungligen på spanska i Uruguay 2012 (Paréntesis editora) och tilldelades 2014 det uruguayanska kultur- och utbildningsdepartementets litteraturpris inom kategorin poesi och prosa.

Denna tvåspråkiga utgåva innehåller Hebert Abimorads spanska originaltext sida vid sida med en svensk tolkning av Maria Nääs.

Hebert Abimorad (1946) är poet, översättare och journalist, född och uppväxt i Montevideo och bosatt i Göteborg sedan 1975, då han kom som politisk flykting till Sverige. Bakom sig har han ett femtontal diktsamlingar och hans verk har översatts till flera språk, däribland svenska, franska, engelska, persiska och polska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mekong
  2. +
  3. Cien Años de Soledad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cien Años de Soledad av Gabriel Garcia Marquez (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mekong