Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2013-03-28
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Modéer, Malena (form)
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc
ISBN
9789185763337
God natt, oktober (häftad)

God natt, oktober

(3 röster)
Häftad Svenska, 2013-03-28

Slutsåld

Ett revolutionens sköra hjärta.

"De ställer sina kaffekoppar i diskhon. De lämnar lägenheten. De går mot bilen som väntar i garaget. Förmodligen pratar de om vädret och tittar upp mot skyn och möts av det starka solljuset. Mannen som följer mamma genom och ut ur livet fattar för en gångs skull hennes hand och trycker henne mot sig. Han vet vart vägen leder och hon ska följa med honom dit."

Adam flyttar tillsammans med sina föräldrar in i den nybyggda stadsdelen strax söder om centrum. Deras liv utspelar sig på liten yta, men den stora politiska världen är ständigt närvarande, om så endast i tanken. Fast varför är familjens lilla värld så bräcklig? Besöken utifrån går att räkna på ena handens fingrar.

Olyckan är ofrånkomlig. Mormor flyttar in, men också hennes tid är utmätt. Adam förbereder sig på ett alltför tidigt vuxenliv, genom 1980- och 90-talens Göteborg bär han ett revolutionens sköra hjärta i sina händer.

God natt, oktober är en uppväxtskildring om tillhörighet och försoning, om solidaritet och saknad, men också om punk, frigörelse och pepitarutiga kjolar.

Valle Wigers är född i Halmstad 1976 och uppväxt i Göteborg. God natt, oktober är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Valle Wigers

  • Berlin stadsdel för stadsdel : en hel guide till en delad stad

    Valle Wigers

    Nu kommer en tredje, uppdaterad utgåva av vår populära Berlinguide. En liten pärla som skiljer ut sig i floran av Berlinböcker. I stället för att som många traditionella Berlinguider lägga tyngdpunkten på historiens vingslag och sevärdheter av oli...

Bokvideo