Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2013-08-30
Upplaga
1
Förlag
X Publishing
Medarbetare
Larsson, Hanna (form)
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
256 g
SAB
Hc
ISBN
9789185763351
Thrillerliv (häftad)

Thrillerliv

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-08-30

Slutsåld

Det finns mycket att säga och lite tid, eftersom Anna Viktorialia om bara några dagar kommer att föras i ilfart till sjukhuset. Hon ska snart dö i svininfluensan, men det vet hon inte än. Fortfarande drömmer hon om Amerika, landet där tumbleweeds susar fram över vidsträckta fält. Fortfarande beundrar hon sin perfekta amorbåge och de fasta silikonbrösten; varje skyltfönster och blick blir en spegel på väg mot det oundvikliga slutet. Fortfarande festar hon med destruktiva vännen Sofia och undviker telefonsamtal från mamma Britta, som passerade gränsen till fördärvet för länge sedan. Signalerna ekar i den ärvda sekelskifteslägenheten.

På andra sidan Atlanten, i en mellanstor amerikansk stad, fantiserar Louella om Europa. Cowboyen kommer och går, ömsom med hot och ömsom med tystnad. Louella, en av tusentals andra Louellor, vet inte hur hon ska lyckas leva i en värld utan sagor och svalor, så hon fyller glaset med vodka och smeker förstrött den växande magen.

Thrillerliv är en undergångsroman, en livsberättelse, en dödsdans med satiriska stråk. Den mullrande tiden fram till Anna Viktorialias ofrånkomliga frånfälle kantas av betraktelser av vardagen och människorna. Och av döden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Thrillerliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Anna Viktorialia kommer inom bara några dagar att...
  Bokälskaren, 18 oktober 2013

  Anna Viktorialia kommer inom bara några dagar att föras akut till sjukhuset, där hon kommer att läggas i respirator på intensivvårdsavdelningen, innan hon slutligen ändå kommer att dö av svininfluensan. Detta vet hon givetvis ingenting om, så fram tills dess lever hon sitt liv som vanligt; mormor kommer och hälsar på, och sprider lugn och trygghet i sin väg, men största delen av sin tid ägnar AV åt sitt utséende och att försöka fördriva ångesten som ständigt försöker sno åt sig mer utrymme. ... Läs hela recensionen

 2. Ett flyt utan like, ett kaos man vill följa, en...
  Anita Sjöman, 16 september 2013

  Ett flyt utan like, ett kaos man vill följa, en strålande debut. Och vilket genialiskt valt namn på huvudpersonen - Anna Viktorialia!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jessica Johansson

 • My Secret Ibiza - Carolina Gynning

  Jessica Johansson, Carolina Gynning

  Ny bok av Carolina Gynning! I boken My Secret Ibiza tar Carolina Gynning med sig läsarna på en resa till sitt älskade Ibiza. I boken berättar Carolina om hur ön har påverkat henne, både i hennes konstnärskap och som människa.  Hon presenterar...