Pappa säger att vi räddar liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2010-03-29
Upplaga
1
Förlag
Turbine forlaget
Översättare
Rikard Bonde, Ingrid Wikén-Bonde
Originaltitel
Mijn vader zegt dat wij levens redden
Dimensioner
220 x 145 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
uHce
ISBN
9789185787593
Pappa säger att vi räddar liv (häftad)

Pappa säger att vi räddar liv

Häftad Svenska, 2010-03-29

Slutsåld

"Pappa säger att vi räddar liv. Han säger att om vi inte bodde här, skulle en massa människor redan ha kört upp på bron. Jag fattar vad han menar. Nu rammar de först vårt hus och blir bara skadade, de dör inte."

Hon är femton. Hon bor med sina föräldrar och sin mormor vid en ödslig väg som slutar med en halvfärdig bro. Kurvan där deras hus ligger är så snäv att bilar med jämna mellanrum kraschar i huset. Men de oväntade besökarna gör henne inte mindre ensam. Eller mindre osäker. För hon har huvudet fullt av frågor. Vad är det som händer vid bron på kvällarna? Vad innebär hennes trassliga, sensuella relation till Sue? Är hennes tigande mormor orsaken till de öronbedövande bråken mellan hennes mamma och pappa? Helst av allt drömmer hon sig bort i sin egen fantasivärld.

Do van Ranst vann Knokke-Heist-priset år 2004 för bästa ungdomsbok med den här poetiska, känsliga och fängslande berättelsen. Om en tonårstjejs växtvärk, hennes minnen och drömmar inför framtiden. Om tomhet och hopplöshet, människans mörkare sidor. Men också om hopp, längtan efter kärlek och fantasins kraft.

Pappa säger att vi räddar liv vann också det tyska ungdomslitteraturpriset år 2007.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Do Van Ranst

  • Morgen is hij weg

    Do Van Ranst

    MORGEN IS HIJ WEGDo Van RanstLena is het goed zat: de harde woorden van mama, de hatelijke stiltes van papa, de slapeloze nachten. En dan aan de ontbijttafel, zegt mama iets wat inslaat als een bom. Die zaterdag is niet zoals de andere zaterdagen....