Spela elbas (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Spela elbas
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2011-03-23
Upplaga
1
Förlag
musikskolan.se
Illustratör/Fotograf
Anna Zetterlund, Fabian Åhlund
Dimensioner
295 x 205 x 5 mm
Vikt
240 g
SAB
Xgbib
ISBN
9789185791156
Spela elbas (häftad)

Spela elbas

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-03-23
370
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
SPELA ELBAS är en nybörjarskola för dig som vill få en bred grund i ditt elbasspel. Materialet vänder sig till nybörjare i alla åldrar som vill lära sig spela på egen hand eller tillsammans med en lärare.

Här hittar du låtar som är valda för att du snabbt ska komma i gång med att spela musik i olika stilar. Du får lära dig många användbara komp och basens toner genom en klar och tydlig progression. Unikt med materialet är att du även får en privatlärare i form av en dvd-skiva med videolektioner och en helt rockband i form av en cd-skiva.

Boken
Materialet innehåller över 40 kända låtar plus några nyskrivna låtar. I boken blandas olika sätt att notera låtarna på, precis som i verkligheten. Här finns kompskisser, texter med ackord, melodier med text och ackord, samt tabulatur. Nya toner och komp förklaras tydligt med illustrationer, tabulatur och noter.

Cd-skivan
På den medföljande cd-skivan finns alla låtarna inspelade med ett inspirerande komp. Lyssna för att höra hur låten går, eller spela tillsammans med cd-skivan. Alla sånger spelas i ett bra tempo för att du ska få en känsla för hur det kan låta när det är klart. Här finns också ljudspår med stämtoner, så att du kan stämma din bas. Som en extra bonus på skivan finns även låtarna som mp3-filer utan bas.

Dvd-Skivan
Dvd-skivan innehåller massor av värdefulla lektioner till alla låtarna i boken. Här kan du bland annat se hur tonerna tas, hur du spelar de olika kompen, hur man står eller sitter och hur du stämmer din bas. På www.musikskolan.se kan du få ett smakprov och titta på några av lektionerna.

Författarna
Jan Utbult är läromedelsförfattare och arrangör. Jan är upphovsman till flera välkända bokserier som t ex Gitarrbus, Spela gitarr, Pianobus och Blåsbus. Pia Åhlund är musiklärare och läromedelsförfattare och står, tillsammans med Jan, bakom bl a Rockbandet 1 & 2, Spela gitarr och Spela ukulele.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spela elbas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra introduktion till att spela elbas!
  Jörgen Ivarsson, 4 januari 2018

  Mycket bra bok! Den bästa bok jag hittat för att komma igång och spela elbas till förinspelad musik. Tyngdpunkten är alltså att komma igång med att spela bas till musik. Därför bör boken gärna kombineras med andra böcker om man vill lära sig något om musikteori.

  + Bra progression på låtarna. Enkla i början, men blir allt mer avancerade.
  + Tydliga och instruktiva videoavsnitt följer med på DVD.
  + Musiken är bra och en bonus är att låtarna finns på Spotify.

  - Inget innehåll om musikteori

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna