Musik i skolan Sångbok Årskurs 1-3
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Musik i skolan
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2016-09-05
Upplaga
1
Förlag
musikskolan.se
Illustratör/Fotograf
Fabian Åhlund, Anna Zetterlund
Dimensioner
297 x 218 x 15 mm
Vikt
418 g
ISBN
9789185791903
Musik i skolan Sångbok Årskurs 1-3

Musik i skolan Sångbok Årskurs 1-3

Spiral Svenska, 2016-09-05
419
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
MUSIK I SKOLAN är ett läromedel i musik baserat på Lgr 11 och utarbetat för grundskolans lågstadium. Det vänder sig till såväl lärare med kortare utbildning eller mindre erfarenhet som till rutinerade musiklärare i behov av inspiration och nytt material.

I serien finns:
Lärarhandledning 1-3
Sångbok 1-3
Elevhäfte 1
Elevhäfte 2
Elevhäfte 3
Album med sånger och kompbakgrunder på Spotify och andra streamingstjänster
Filmer på musikskolan.se och YouTube

Musik i skolan är indelat i 14 kapitel, fördelat på 28 lektioner för varje årskurs. Några områden ligger parallellt över hela lågstadiet för att möjliggöra tematiskt arbete mellan klasser, lärare och ämnen, andra områden är typiska för musikämnet.

I Lärarhandledning 1-3 finns utförliga lektionsanvisningar och referenser till Sångbok och Elevhäften och albumen på Spotify. Varje lektion är noggrant beskriven och upplagd med en genomtänkt progression. Materialet passar därför både lärare med stor erfarenhet som vill ha inspiration, nya idéer och "färdigt material" och lärare som är nyutbildade och behöver bygga upp en "repertoar", har liten erfarenhet eller kortare utbildning.

Sångbok Årskurs 1-3 innehåller 84 sånger och spelstycken. Här finns nyskrivet material och klassiker, anpassade till elevernas åldrar och presenterade i ett pedagogiskt sammanhang. Sångerna och instrumentalstyckena noteras med noter, text och ackord. Till varje sång finns inspirerande tips och hänvisningar till Lärarhandledning Årskurs 1-3.

Allt material i Sångbok Årskurs 1-3 finns inspelat, både i fullständiga versioner med sång och komp och som kompbakgrunder utan sång. Albumen finns på Spotify och andra streamingtjänster med titlarna Musik i skolan 1, Musik i skolan 2 och Musik i skolan 3.

Elevhäftena i serien är utformade utifrån elevernas läsmognad och innehåller mestadels praktiska uppgifter för de yngsta eleverna. Använd häftena inspiration, för att befästa kunskaper och som stöd för barns olika inlärningsmetoder. De kan också fungera för en tillfällig vikarie och dessutom vara elevernas sångbok att få med sig efter avslutat läsår.

Som ett komplement till lärarhandledningen finns filmer till många av lektionerna, publicerade på YouTube och på musikskolan.se. Många av filmerna kan också användas i undervisningen och visas för eleverna på musiklektionen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Musik i skolan Sångbok Årskurs 1-3
  2. +
  3. Musik i skolan Lärarpaket Årskurs 1-3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musik i skolan Lärarpaket Årskurs 1-3 av Pia Åhlund, Jan Utbult, Zandra Adolfsson (spiral).

Köp båda 2 för 1728 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna