Hej! Mitt namn var Elton Persson (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2007-08-01
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
215 x 135 x 23 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc
ISBN
9789185801060
Hej! Mitt namn var Elton Persson (inbunden)

Hej! Mitt namn var Elton Persson

Inbunden Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

I Hej! Mitt namn var Elton Persson berättar Martin Svensson den både roliga och rörande historien om den unga popartisten Elton, som på kort tid blivit stjärna och flickidol. Han är gift med Någon, en annan lika framgångsrik skivartist, och nyinflyttad i en paradvåning på Östermalm i Stockholm. Där skulle sagan ha kunnat få sitt lyckliga slut, men Elton grips av vantrivsel och känner inte igen sig själv i bilden man ger av honom i media. Sprickan mellan artist och privatperson vidgas, och så sker även mellan man och hustru.
Denna fartfyllda berättelse ger många levande och inte sällan dråpliga inblickar i artistlivet, men är också en inträngande skildring av kändisskapets baksidor. Hej! Mitt namn var Elton Persson är även en kärlekssaga som verkligheten hinner ifatt. Martin Svensson har skrivit en bok som lyckas vara på en gång allvarlig och underhållande. Den för med sitt omväxlande livsberusade och insiktsfulla tilltal tankarna till en annan svensk generationsroman, Ulf Lundells Jack.

MARTIN SVENSSON är född 1978 i Kalmar men växte upp i Varberg och flyttade 1995 till Stockholm. Under åren 1997 till 2002 gav han som popartist ut fyra skivor och fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1999. Därefter har han varit medlem i rockbandet Nina Rochelle och skrivit låtar till en rad andra artister. Hej! Mitt namn var Elton Persson är Martin Svenssons debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hej! Mitt namn var Elton Persson