Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hjalmar Söderbergs samlade skrifter (del 10)
Antal sidor
471
Utgivningsdatum
2012-01-24
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Johansson, Eva Lena (form)
Dimensioner
220 x 140 x 40 mm
Vikt
780 g
SAB
Hc
ISBN
9789185801381
Den allvarsamma leken (inbunden)

Den allvarsamma leken

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2012-01-24
199
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
Den allvarsamma leken har beskrivits som den svenska litteraturens "enda betydande kärleksroman", och berättelsen om Arvid Stjärnblom och Lydia Stille är fortfarande en av de mest uppskattade böckerna i vårt land.
De förälskar sig som unga, men Arvid vågar inte binda sig och parets vägar skils. Sedan gifter de sig på var sitt håll, och tiden går. När Arvid och Lydia återses efter tio år flammar den gamla passionen upp, och de inleder ett förhållande.
Av denna ganska alldagliga historia har Hjalmar Söderberg med sin utsökta stil och sin känsliga psykologi skapat en oförglömlig berättelse om kärleken som lust och plåga, med gemenskap och besvikelser, bundenhet och svek. Den allvarsamma leken mottogs av sin samtid, i likhet med de flesta av Söderbergs böcker, med blandade reaktioner; dess erotiska öppenhet, föga påfallande i våra dagar, störde vissa bedömare, men redan från början mötte romanen också av hänförda läsare, och under det sekel som har gått sedan boken först kom ut har dess ställning förstärkts ytterligare.
Kärlekshistorien fortsätter att engagera nya generationer, och romanen har en central ställning i Söderbergs författarskap. Här finns både den lockande sensualismen, den psykologiska lyhördheten och den intellektuella insikten.

Med de två volymerna Förvillelser och Den allvarsamma leken inleder Lind & Co 2012 en ambitiös utgivning av Hjalmar Söderbergs samlade verk. För första gången kommer nu hela hans författarskap att presenteras, vederhäftigt kommenterat och med generösa noter. Det är ett drömprojekt både för förlaget och för de många läsare som här inte bara kan återfinna alla de välbekanta mästerverken utan också får möjlighet att upptäcka texter som aldrig inkluderats i tidigare samlingsutgåvor. För serien ansvarar Söderbergs levnadstecknare Bure Holmbäck och förlagsredaktör Björn Sahlin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den allvarsamma leken
  2. +
  3. Martin Bircks ungdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Martin Bircks ungdom av Hjalmar Söderberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hjalmar Söderberg