Babian (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2009-02-27
Upplaga
1
Utmärkelser
Nordiska rådets litteraturpris
Förlag
Lind & Co
Översättare
Leif Janzon
Dimensioner
196 x 132 x 17 mm
Vikt
310 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789185801534

Babian

Inbunden,  Svenska, 2009-02-27

Slutsåld

Novellerna i Naja Marie Aidts kritikerhyllade och prisbelönta samling Babian är mörka och samtidigt klarsynta skildringar av hur moderna, urbana människor plötsligt förlorar fotfästet i sina relationer och sin materiellt sett privilegierade tillvaro.

Med smått kuslig precision och en oerhörd omsorg om orden blottlägger Naja Marie Aidt de tomrum som finns under den välpolerade ytan men också de primitiva krafter som hela tiden hotar att slå sönder allt det välordnade och civiliserade i våra liv.

Berättelserna i Babian är fyllda av grymhet men också av skönhet och ömhet. Skönhet i språket, och ömhet i beskrivningarna av dessa vilsna människor som nog i grunden bara vill väl men handlar så fel och gör varandra så illa.

När Nordiska rådet i februari 2008 gav Naja Marie Aidt sitt litteraturpris, stod det i motiveringen att dessa femton noveller var skrivna "med en vacker och illavarslande realism som lyfter upp verklighetens undertoner".

Babian är en samling djupt oroande och gripande berättelser om vår samtid - om mörkret under civilisationens fernissa.

NAJA MARIE AIDT är i sitt hemland Danmark en erkänd och uppburen författare med ett dussintal titlar i sin verkförteckning. Hon debuterade som poet i början på 90-talet och har därefter publicerat novellsamlingar, barnböcker och diktsamlingar. Hon har även skrivit filmmanus och skådespel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Naja Marie Aidt