Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2010-03-01
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form) / Suslin, Maja (foto)
Dimensioner
277 x 235 x 15 mm
Vikt
1060 g
SAB
Ohja
ISBN
9789185815326
Qvinna i världen : sex kvinnor, sex kontinenter, sex livsöden (inbunden)

Qvinna i världen : sex kvinnor, sex kontinenter, sex livsöden

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2010-03-01

Slutsåld

Följ med på en resa runt hela vår jord och möt sex unga kvinnor, en i varje världsdel, alla födda i slutet av 1970-talet alldeles vanliga, unika kvinnor

I Sydafrika sitter 19-åriga Jasminah i skuggan av trädet och drömmer om att bli socialarbetare, få två barn, en god man och att leva som en god kristen.
På andra sidan jorden, i Vietnam, styr Húóng sin motorcykel mot universitetet och har siktet inställt på att bo kvar i Hanoi, gifta sig, få två barn och arbeta på ett utländskt företag. Helst vill hon ha fyra barn, men det är inte tillåtet i Vietnam.
I Sydamerika, på 4 000 meters höjd i byn Turco, går den 21-åriga Santusa och spinner samtidigt som hon vallar fåren ut på pampas. Hon vill få det bättre än nu och så vill hon ha ett eget hus.
I Göteborg vandrar 21-åriga Vilda i demonstrationståget på Internationella Kvinnodagen. Hon vill ta fram en ny terapimetod för tjejer som varit utsatta för övergrepp. Vilda önskar att någon gång få vara en positiv förebild för en ung tjej eller annan kvinna det tycker hon är det finaste man kan vara.
Mitt i Stilla Havet, på den lilla atollen Manihiki med 300 innevånare, bor den 25-åriga Mama Toumiti. Hennes framtidsdröm är att kunna bo kvar på Manihiki och få leva i gemenskapen med människorna där.
I Austin, Texas, USA bor 25-åriga Larina. Hennes framtidsvision handlar om att resa, hon vill se mer av vad som finns i världen. Larina drömmer om barn och äktenskap. Och om att äga fem hus. Och så vill hon vinna en världstävling i salsa.

Dokumentationen av kvinnors liv och levnadsvillkor i världen har hittills varit i det närmaste obefintlig. Det var och är fortfarande de så kallade stora männens och krigens historia som skrivs. Detta vill vi ändra på genom att följa en kvinna i varje världsdel under 50 år.
Det säger journalisten Ingrid Frideborgsdotter och fotografen Maja Suslin som under tio år dokumenterat en kvinna i varje världsdel för att skriva nutida kvinnohistoria.

Livsprojekt Qvinna i Världen startade 1996 och kommer att avslutas 2046. Då har journalistteamet följt kvinnorna under 50 år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »