Där ingen skulle tro att någon kunde bo - Den andra boken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2012-04-11
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Översättare
Daniel Braw
Originaltitel
Der ingen skulle tru at nokon kunne bu - II
Medarbetare
Mannberg, Maria (form) / Sivertstøl, Tor (foto)
Dimensioner
291 x 255 x 25 mm
Vikt
1598 g
SAB
Ls,Nbd
ISBN
9789185815708

Där ingen skulle tro att någon kunde bo - Den andra boken

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-04-11

Slutsåld

Den efterlängtade fortsättningen som bygger på den populära norska tv-serien med samma namn, som också sänts i SVT flera säsonger.

I Den andra boken besöker vi ytterligare femton platser i Norge som väcker både beundran och fascination för människorna som bor i utkanten av utkanten, och kanske en längtan till det liv som de valt. De kan tyckas leva isolerade liv, men gemensamt för dem är att de berättar om sina liv med ord som tillförsikt, glädje och mening. "I tron på att människorna som lever bortanför allfarvägarna har något att säga oss, önskar jag att boken leder till eftertanke lika mycket som till glädje", säger författaren Oddgeir Bruaset.

Här möter vi bland annat det svenska konstnärsparet Kajsa Zetterquist och Per Adde, som har sin ateljé inrymd i ett stort, gammalt skolhus. Det byggdes ursprungligen i Sverige, men efter att det hade gjort sitt där köpte Per det och fraktade över gränsen till sitt nya hemland och byggde upp det i backarna ovanför Erik Larsatjønna på Graddisfjellet.
Serien har följts av nästan en miljon svenskar och handlar om några av de människor som valt att bo långt från staden, men nära naturen.

Här får vi också veta mer om vad som hänt efter programmen.
Varje kapitel i boken visar en av platserna - och mycket mer än de halvtimmesprogram som visas från varje ställe i tv-programmet. SVT har sändningsrätten till fortsättningen på programmen som rönt en sådan uppskattning och framgång i såväl Sverige och Finland såväl som i hemlandet Norge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Där ingen skulle tro att någon kunde bo - Den andra boken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd
    46191 Gustavsson, 17 januari 2020

    En bra och intressant uppföljning av TV-serien där man inser hur vi i vårt samhälle tar mycket som självklara funktioner.

  2. Tobbenbok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Boken är underbar att läsa. Min man är ingen bokslukare men han läste ut denna boken bara på lite grann.

    Synd att del 1 inte fanns.

Visa alla 2 recensioner