Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2012-05-15
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Originaltitel
Göta kanal - den blå vattenvägen genom Sverige
Medarbetare
Nordholm, Brita (foto)
Dimensioner
253 x 235 x 20 mm
Vikt
1002 g
SAB
Ncbz Göta kanal
ISBN
9789185815791
Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sverige (inbunden)

Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sverige

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-05-15

Slutsåld

GÖTA KANAL är levande historia, den storslagna visionen som gick i uppfyllelse. En dröm som närts i århundraden, kanske redan av Gustav Vasa. Drömmen om en kanal som skulle förena Västerhavet och Östersjön. År 1832 står den färdig.

Idag är kanalen en sevärdhet och upplevelseplats som har något att erbjuda alla. Ett stort antal besökare kommer varje sommar för att njuta av kanalen och dess natursköna omgivning, per båt, kanot eller kanske på cykel längs kanalen. I boken får du tips om en mängd intressanta rastplatser längs vägen att stanna till vid och många lockande matställen.

Det är många som tycker om att återvända till Göta kanal. För alla dem såväl som för förstagångsbesökaren är detta en initierad och inspirerande bok, fylld av storslagna och charmfulla bilder. Här ryms berättelsen om kanalens spännande historia tillsammans med en rik flora av råd och tips på vad man kan få se och uppleva under en resa längs den blå vattenvägen genom Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fina bilder
    Janne, 16 juni 2017

    Som teknikhistoriafreak tycker jag boken var ytlig annars mycket fin bok. Märkbart är också hur mycket som hinner förändra sig bara på några få år sedan boken omarbetades 2012. Bitar är redan inaktuella. Fortfarande är dock det mesta gångbart och intressant att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sv...