Lögnen (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Maisie Dobbs (del 3)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2008-07-01
Förlag
Earbooks
Översättare
Ulrika Jannert Kallenberg
Originaltitel
Pardonable Lies
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789185825202
Lögnen (cd-bok)

Lögnen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2008-07-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Maisie Dobbs får ett uppdrag som hon egentligen inte vill ha. Det tar henne motvilligt tillbaka till Frankrike och minnena från tiden som sjuksköterska under första världskriget. Hennes uppdrag är att ta reda på om Sir Cecil Lawtons son Ralph verkligen dog under sin tjänstgöring i Frankrike. Den döende modern Lady Agnes var övertygad om att Ralph överlevt kriget men valt att inte återvända. På dödsbädden, tretton år efter det att sonen rapporterats saknad i strid, får hon sin make att lova att han ska göra nya efterforskningar.

När så Priscilla, Maisies väninna sedan skoltiden, får reda på att Maisie ska resa till Frankrike ber även hon om hjälp. Priscillas bror Peter försvann under kriget och familjen har aldrig fått klarhet i omständigheterna kring hans död.

Parallellt med dessa två undersökningar utreder Maisie tillsammans med sin assistent Billy Beale även ett fall med en 14-årig flicka som misstänks för mord.

Det är mycket för Maisie att reda ut, samtidigt som krigets mörka minnen plågar henne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lögnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Charmig
    Pia, 9 maj 2010

    Lögnen en lättläst, charmig, må-bra bok som inte lämnar några stora spår efter sig. En bok som passar utmärkt som avkoppling i hängmattan en varm sommardag.

    Jag tycker det är spännande med tillbakablickarna till Dobbs liv under första världskriget. Jag upplever det som att det mer ofta är andra världskriget som skildras i böcker än första.

    Precis som i Lätta bevis förlitar sig Dobbs lite för mycket på förnimmelser och intuition i stället för på fakta. Winspear har dessutom f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jacqueline Winspear