Blandat blod (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 1)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2008-08-20
Förlag
Earbooks
Dimensioner
135 x 130 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789185825455
Blandat blod (cd-bok)

Blandat blod

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2008-08-20

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Extra MP3-CD medföljer!

Blandat blod är en äventyrsskröna som utspelar sig i ett ättesamhälle under 900-talet. Boken är första delen i den stora skönlitterära satsning Släkten. Släkten är ett flerbandsverk som låter läsaren följa en fiktiv släkt, från vikingatid fram till modern tid. De olika medlemmarnas öden och äventyr skildras, men samtidigt är det Sveriges historia som berättas. Det blir till en episk släktsaga, där verkliga händelser och figurer flätas samman med historien om den påhittade skeppsbyggaren Säbjörn och hans ättlingar.

Blandat blod utspelar sig under vikingatiden, närmare bestämt 900-tal. Sverige som land existerade inte. Man var sin egen och skyddade sig själv och sina närmaste mot överfall efter bästa förmåga. Handlingen kretsar kring två familjer: dels den argsinte skeppsbyggaren Säbjörn Tveläpp i östra Blekinge och hans två söner Kåre och Svarte, dels den rike siden- och slavhandlaren Chernek i Kiev och hans barn. Starka känslor styr människorna och i takt med att mystiken kring deras öden skingras, lär vi känna dessa färgstarka personer. Det blir historisk action som för tankarna till Njals saga och Röde orm. De två familjernas vägar korsas och blod blandas. En ny släkt uppstår
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blandat blod. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Aktuella ämnen i ett historiskt perspektiv
    Pia, 13 november 2010

    I boken tar Katarina Mazetti upp viktiga ämnen som är lika aktuella idag, våldtäkt, människohandel, behandlingen av homosexuella och främlingsfientlighet. Jag tycker att Katarina väver in alla dessa ämnen på ett bra sätt utan att det känns krystat.

    Det är en rakt igenom trovärdig roman och som läsare får en bra bild över hur det kunde vara att leva under vikingatiden.

    Det jag saknar är att Katarina inte riktigt förmedlar någon riktig känsla för personerna i boken. Karaktäre... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Mazetti