En säck full av Gud (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2009-09-21
Förlag
Bokförlaget Mormor
Medarbetare
Olsson, Håkan (form)
Dimensioner
200 x 147 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
Hc
ISBN
9789185841301
En säck full av Gud (häftad)

En säck full av Gud

(2 röster)
Häftad Svenska, 2009-09-21
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför böjs människor när de blir gamla tror du?
Min kusin Ivan tittade på den gamles kamp mot kyrktrappan och tillbaka på mig. Generationers olevda drömmar. Som en säck på ryggen. Någonstans där, i min åttaåriga värld, föddes tanken. Den gamle och kyrkan, säcken och Gud.
Detta är en berättelse om min italienska släkt. Om människor som funnits, andats, drömt och letat efter meningar, men som jag aldrig lärt känna. Om Tiden. Som separerat mig från dem.
Om Rummet, som aldrig glömt.

Jag har hört berättelserna sedan alltid, silade genom politiska ståndpunkter, religiösa övertygelser och skavande släktband.
Detta är en familjesaga. Min saga. Om ett tidlöst rum.
Mitt namn är Paola, det är bara mitt. Gemma efter farmor och Francesca efter farfar. Som var en man. Francesco. Namnen ligger också där i säcken, längst ner på botten. Bland min gammelfarmor Camillas blodiga köksknivar och min gammelfarfar Giuseppes anarkistdrömmar.
Min mamma var svenska. Kombinationen ganska lyckad om jag får säga det själv. Och det får jag. Orden är mina, språket. Jag har ett modersmål, svenska. Jag tror inte på fler, det räcker. Det finns de som påstår att svenskan saknar italienskans skönhet, dess melodi. Rentav att svenskan skulle vara ett fattigt språk. Det är inte sant. Men svenskan har blivit neutraliserad, medan italienskan ännu skär genom lager av lögner.
Pasolini. Saviano. De vet och de skriver. Det har sitt pris, fortfarande. Min bok är en morakniv, rakt in i Italien. En berättelse, inte bara en lek med språk. Språket som redskap, inte som universum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En säck full av Gud
  2. +
  3. En höstsaga

De som köpt den här boken har ofta också köpt En höstsaga av Paola Russo (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paola Gemma Francesca Russo

  • Vitas

    Paola Gemma Francesca Russo

    Ur Vitas: "Ser du Sestine?", sa hon och smekte mig över kinden och nickade menande ut mot vattnet, "tonerna sugs alltid uppåt, aldrig ut över havet. Havet tål inte fadon, dess melodi påminner det om själens kraft att genomtränga ato...

Bloggat om En säck full av Gud