Fler böcker inom
Format
flexband
Språk
Svenska
Serie
Isporten (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2009-12-16
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Nils Fomin
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
276 g
SAB
Hcg
ISBN
9789185845132

Trolldräparen

flexband,  Svenska, 2009-12-16

Slutsåld

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Johanna och Mads har färdats genom Isporten och befinner sig plötsligt i en främmande och kall värld. Här finns faror som troll, vättar och sabeltandade tigrar. Men också vänliga djur som de enorma och visa mammutarna. Jakten på stenarna som ska hålla passagen mellan världarna öppen blir en utmaning som barnen sent ska glömma.
Trolldräparen är den andra boken om Johanna och Mads i det lilla svenska samhället Frillesås. Två barn som har speciella förmågor, som att tala med djur och klara extrem kyla. De har fått ett viktigt uppdrag av Väktaren från Islandet och i den här boken upptäcker Johanna sin förmåga som magiker. Ondskan har förrått Islandets alla magiker och Johanna och Mads blir del av en mångårig kamp.
Boken passar att läsa själv, eller som högläsning både hemma och i klassrumet. Många vardagsnära situationer och dilemman varvas med det spännande och magiska. Sagt om boken Även om historien är välbekant finns mycket att gilla med Jonna Berggrens fantasyserie. Naturen spelar stor roll och kopplingen mellan människor och andra djur och även till synes onda typer kan ha existensberättigande.
Spektakulärt, februari 2011. Läs recensionen!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av Jonna Berggren