Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Isporten (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2010-09-23
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Sandberg, Martin Hedvall
Dimensioner
218 x 150 x 15 mm
Vikt
316 g
SAB
Hcg
ISBN
9789185845262
Isporten. Striden i Isstaden (häftad)

Isporten. Striden i Isstaden

Häftad Svenska, 2010-09-23

Slutsåld

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Johanna stod blickstilla, hon vågade knappt andas när jakarna närmade sig. De brölade och marken skakade under deras klövar. Precis innan djuren nådde fram till henne slöt Johanna ögonen. Hon kände på vinddraget att isfolksbarnen red farligt nära. Ljuden avlägsnade sig, Johanna öppnade ögonen och upptäckte byltet på marken. Miika!
Striden i Isstaden är den tredje boken om Johanna och Mads. Vi följer Johanna och Miikas farofyllda väg mot isstaden Glitterheim där Mads och Maya hålls fångna. Men det är också där Ondskan vakar, nära makten och med livsfarlig magi och det visar sig att de sabeltandade tigrarna är inblandade.
Tryckt med FSC-certifikat för minskad klimatpåverkan. Sagt om boken Även om Isporten är en serie om makt, förräderi, magi och öden, finns det lika många känslor för dagens ungdomar att känna igen sig i. Svartsjukan som kan uppstå mellan två kompisar, hur lätt man blir sur när man är hungrig, och hur mycket ett enda leende kan värma. Här bland älvor, vättar och troll är samspelet mellan människa och natur så väl hopflätat att det är en fröjd att betrakta. Det är också en frisk fläkt att läsa om tuffhet och styrka hos flickor och känslighet hos pojkar. Serien är väl lämpad att läsas från lässlukaråldern och uppåt, språket flyter lätt även för de ovana läsarna. De korta spännande kapitlen fungerar fint till högläsning.
Sofia Carlenberg, BTJ.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonna Berggren